Mainos

Asiantuntija koneen alasampumisesta: Venäjän ja Turkin välit tuskin rikkoutuvat

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta kertoo, että venäläiskoneen alasampumisen seuraukset selviävät lähipäivinä. 

1:48

Turkin armeijan edustaja kertoi aikaisemmin tänään, että Turkki ampui alas sen ilmatilaa loukanneen koneen. Venäjä vahvisti hieman sen jälkeen, että Turkin alas ampuma sotilaskone kuuluu Venäjälle.   

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin on määrä mennä keskustelemaan Syyrian tapahtumista ja tilanteesta joka tapauksessa huomenna Turkin Ankaraan. 

– Nythän tässä on sellainen lisäelementti, että ihan viime päivinä Venäjän koneet ja Syyrian armeija ovat iskeneet vahvasti Al Assadin hallintoa vastustavia Turkmeeni-joukkoja vastaan rajan tuntumassa. Turkmeenit ovat osa Syyrian oppositioryhmiä ja jihadistiryhmiä, joita Syyrian oppositio on pitkään tukenut. Tässä on siis useampikin kiista Venäjän ja Turkin välillä käynnissä, Alaranta kuvaa. 

Alaranta uskoo, että Venäjä ja Turkki pyrkivät ratkaisemaan kiistansa. 

– Kyllä luulisin, että huomenna sopua yritetään kuitenkin hieroa. Kummankaan intresseissä ei ole välejä enempää tulehduttaa, Alaranta sanoo.

Hän perustelee asiaa sillä, että maiden välillä on käynnissä suuria taloushankkeita, öljyputkia ja energiaprojekteja. Niitä ei haluta vaarantaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja