Asiantuntija huolissaan lasten taloustietämyksestä – penää vanhemmilta tiukkoja otteita: "Jos he eivät tee kotitöitä, heille ei makseta"

15:05

The Barefoot Investor for Families: The Only Kids Money Guide You’ll Ever Need -kirjan kirjoittajalla Scott Papella on yksinkertainen neuvo, jolla vanhemmat lisäävät lastensa taloustietämystä, kertoo News.com.au.

Nuorten taloustietämyksestä kirjan kirjoittanut australialainen Scott Pape sanoo, että lasten tulee tehdä kotitöitä taskurahojensa eteen, jotta he ymmärtävät, ettei raha ole vastikkeetonta.

Scott Pape on huolissaan tutkimuksesta, jonka mukaan yli puolet australialaislapsista saa vastikkeetonta viikkorahaa. Lasten ei tarvitse työskennellä tienestiensä eteen, ja tutkimuksessa havaittiinkin, että noin 30 prosenttia lapsista luulee rahan tulevan töiden teon sijaan esimerkiksi vanhemmilta, pankeilta tai jopa ruokakaupoilta.

– Monet vanhemmat antavat viikkorahaa satunnaisesti. Mielestäni lasten täytyy tehdä kotitöitä, ja jos he eivät tee kotitöitä, heille ei makseta, Pape sanoo uutissivustolle.

Käteinen käyttöön

Papen mukaan on tärkeää, että raha-asioiden hallintaa opetettaisiin lapsille käteisellä. Osa lasten tietämättömyydestä raha-asioiden suhteen voi nimittäin miehen mukaan liittyä ”näkymättömän rahan” aikakauteen. Ostokset maksetaan korttia vilauttamalla.

Pape suosittelee vanhempia antamaan lapsilleen viikkorahaa käteisellä, jonka kertymistä jälkeläiset voivat seurata.

– He haluavat nähdä rahansa ja suoran yhteyden työnteon ja rahojen kertymisen välillä.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja