Isä pisti 6-vuotiaan lapsensa tienaamaan rahat uuteen polkupyörään – poika perustikin menestyvän yrityksen

9:08

Vanhemmat päättivät opettaa lapselleen, ettei raha kasva puissa. Kuusivuotias joutui tienaamaan itse taskurahansa uuteen polkupyörään, mutta päätyikin panemaan pystyyn menestyvän jäähilekojun. Tapauksesta kertoo BoredPanda.

6-vuotias Emmett halusi uuden pyörän, mutta isä päätti, ettei lapsi saisi sitä aivan niin helpolla. Isä sanoikin, että kuusivuotias saisi tienata rahansa itse perheen järjestämissä pihamyyjäisissä.

– Hän keräsi yhteen jotain vanhoja leluja ja pehmoeläimiä ja laittoi ne ulos myyntiin. Hän päätyi tienaamaan 70 dollaria päivässä. Hän tienasi tarpeeksi saadakseen pyörän, isä Jered selittää Imgurissa.

Seuraavana päivänä perhe oli ostoksilla, kun Emmett huomasi kaupassa koneen, jolla pystyi tekemään jäähilejäätelöä.

– Hän kysyi, voisimmeko hankkia hänelle pyörän sijaan sen, jotta hän voisi perustaa oman yrityksensä ja tienata lisää rahaa.

Vanhemmat lopulta suostuivat ostamaan koneen ja auttamaan Emmettiä yrityksensä kanssa yhdellä ehdolla: pojan piti myydä jäähiletötteröitä vähintään yhden tunnin joka lauantai.

Kauppa lähti käymään hyvin

Niin Emmett alkoi myymään. Ensimmäisellä kerralla myyntitulot olivat 12 dollaria, mutta jo parin kerran jälkeen ne nousivat 25 dollariin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Isä kertoo pojan olevan vastuussa niin tarvikkeiden riittävyydestä, hankinnoista sekä tuotevalikoiman laajentamisesta. Vaikka Emmett on jo kerännyt jäähiletötteröiden myynnillä rahat uuteen polkupyörään, hän silti päätti käyttää varat jäätelöbisneksensä laajentamiseen.

Aluksi pojalla oli tarjolla kolmea eri makua, mutta nyt makuja on tarjolla yhteensä 21. Emmett kutsutaan jäätelökärryineen jo erilaisiin paikallisiin tapahtumiin.

Rahaa säästöön jo opiskeluja varten

Uusien hankintojen lisäksi Emmett maksaa tuotoilla vanhempien maksamaa osaa jäähilejäätelökoneesta pois sekä "veroja".

Isän mukaan Emmett suunnittelee jo alkavansa säästää myyntirahoja itselleen collegea varten. Todellisuudessa vanhemmat säästävät jo nyt ”veroihin” menevät rahat pojalle erilliselle tilille.

– Haluamme, että poikamme seuraa unelmiaan tulevaisuudessa. Vaikka hän nauttii nyt jäähiletötteröiden myynnistä, hän kertoo jatkuvasti meille, kuinka haluaa olla ’kirjallisuuden ja karaten opettaja’. Hän rakastaa lukemista ja hänellä on tällä hetkellä violetti vyö karatetunnillaan, joten meille käy järkeen, miksi hän suuntautuu noihin ammatteihin, isä selittää BoredPandalle.

Lähteet: BoredPanda, Imgur 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja