Asiantuntija arvioi Williamin ja Catherinen viimeisimmät esiintymiset – kätketty viesti hovia eläintarhaan verranneelle prinssi Harrylle?

0:54
Prinssi William yllätti Suomen-vierailullaan - näin Cambridgen herttualta taipui suomen kieli. Katso video!

Kuninkaallisasiantuntijan mukaan prinssi William ja herttuatar Catherine ovat viime aikoina pyrkineet teoillaan ja olemuksellaan vastaamaan prinssi Harryn keväällä kohun nostattaneisiin kommentteihin, joiden mukaan William olisi nalkissa brittihovissa.

Prinssi Harry kohautti keväällä useampaan otteeseen puhuessaan elämästä brittihovissa. Jo yli vuoden Yhdysvalloissa perheineen asunut Harry luonnehti kohutussa Oprah Winfrey -haastattelussa, että hänen isänsä prinssi Charles ja veljensä prinssi William "ovat nalkissa" monarkiassa. Myöhemmin prinssi vertasi podcastissa elämää brittihovissa eläintarhaan ja arvosteli isänsä kykyjä vanhempana tavalla, joka sai britit pöyristymään.

Kuninkaallisasiantuntija ja prinssi Harrysta elämäkerran kirjoittanut Duncan Larcombe sanoo Closer-lehdelle, että prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen viimeaikaiset julkiset esiintymiset puhuvat sen puolesta, että he yrittävät vastata prinssi Harryn julkisuudessa esittämiin väitteisiin. 

Cambridgen herttuan on uutisoitu jo aiemmin olleen närkästynyt veljensä puheista. Siinä missä Harry ja Meghan ovat puhuneet haastatteluissa suunsa puhtaaksi, tuntuvat William ja Catherine Larcomben mielestä luottavan siihen, että heidän tekonsa puhuvat puolestaan.

– Näyttää aivan siltä, että he yrittäisivät lähettää salaisen viestin Harrylle ja Meghanille, jossa he sanovat: "Jatkamme eteenpäin, olemme yhä täällä, emme astu sivuun". Se on viesti Harrylle siitä, että elämä jatkuu – hänen kanssaan tai ilman, hän perustelee.

39-vuotiaat William ja Kate edustivat hiljattain useampaan kertaan jalkapallon EM-kisoissa. Kahdessa ottelussa mukana oli myös parin esikoinen prinssi George, joka täyttää 22. heinäkuuta kahdeksan vuotta. Perhe eläytyi jalkapallohuumaan täysin rinnoin, mikä riemastutti kuninkaallisfaneja. Vaikutuksen teki etenkin se, miten vapautuneesti prinssi George tuuletti, ja kuinka prinssi William lohdutti poikaansa karvaan finaalitappion jälkeen.

Cambridgen herttuapari näyttäytyi hyvin aurinkoiset ilmeet kasvoillaan myös legendaarisessa Wimbledonin tennisturnauksessa, jossa pari ikuistettiin hyvin nauravaisina katsomossa.

EM-tappion jälkeen prinssi William voitti myös monet puolelleen, kun hän otti poikkeuksellisen tiukasti kantaa rasismiin, jota Englannin joukkueen rankkarikisassa epäonnistuneet nuoret pelaajat joutuivat kohtaamaan tappion jälkeen.

Duncan Larcombe kuvaili Cambridgen herttuan kannanottoa "hyvin voimakkaaksi", ja toteaa, ettei ole epäilystäkään siitä, etteikö pari pyrkisi näyttämään Harrylle, ettei William koe olevansa "nalkissa", vaan suhtautuu omistautuneesti tehtäviinsä ja rooliinsa.

Daily Mailin mukaan myös toinen kuninkaallisasiantuntija Katie Nicholl on samoilla linjoilla. Hän luonnehtii herttuaparin vakiinnuttaneen asemansa kansan suosikkeina jopa aiempaa tiukemmin hiljaisella ja arvokkaalla tavalla.

Asiantuntijoiden mukaan etenkin herttuatar Catherine on esiintynyt todella hymyileväisenä näyttääkseen, että kaikki on hyvin ja hän on onnellinen. Hovilähteet sanovat Daily Mailille, että isänsä prinssi Charlesin jälkeen toisena kruununperimysjärjestyksessä oleva William hyväksyy roolinsa ja polun, jota hän on kulkenut lapsesta asti.

Lähteet: Closer, Daily Mail

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja