Mainos

Asiantuntija arvioi: Kaksi Ensitreffit alttarilla -paria vaarallisessa kierteessä

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijan mukaan sekä Mari ja Jouni että Tanja ja Roni ovat suhteissaan ajautuneen niin sanottuun negatiivisuuden kehään.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kahdeksannessa jaksossa parit vierailivat psykologi-tutkimusasiantuntija Mikael Saarisen luona. Vastaanotolla parit näkivät otteita matkansa varrelta, sekä saivat tilaisuuden perehtyä oman suhteensa kompastuskiviin.

Mikael Saarisen mukaan tapaamisissa nousi selvästi esiin Marin ja Jounin sekä Tanjan ja Ronin suhteissa kiertävät negatiiviset kehät.

– Se lähtee pienestä: aloitetaan kritiikillä, johon vastataan väittelyllä, tai puolustautumisella. Jossain vaiheessa jompi kumpi sitten vetäytyy. Tämä on klassinen kehä, jossa ei saada aikaan myönteistä ilmapiiriä, Saarinen kuvailee.

– Jos ensimmäisellä askeleella lähdetään väärään suuntaan, niin siitä on vaikea löytää enää pois. Kun kuoppaan astutaan tarpeeksi monta kertaa, on iso vaara, että alkaa ajatella toisesta kriittisesti ja samalla uppoaa omaan ahdistuneisuuteen. Siitä taas on helppoa aloittaa seuraava kritiikki, että miksi näin tai noin, hän jatkaa.

Huolien äärellä pitäisi maadoittautua ihastumisen ituun"

Evääksi negatiivisesta kehästä ulospääsyn Saarinen muistuttaa, että kaikki positiiviset asiat vievät suhdetta eteenpäin.

– Kannattaa yrittää pidätellä sitä negatiivista ja tsempata sen suhteen, että aloittaisi myönteisesti ja etsisi suhteesta niitä toimivia asioita. Yrittäisi löytää yhdistäviä tekijöitä, kuten esimerkiksi sen hellyyden ja uteliaisuuden tunteen, joka on ollut kaikilla suhteen alussa.

– Huolien äärellä pitäisikin maadoittautua siihen ihastumisen ituun ja pysähtyä ja rauhoittaa itseä esimerkiksi koskemalla toista. Sen jälkeen on helpompi olla tässä hetkessä positiivisemmin. 

Katso videolta, kuinka sujui Tanjan ja Ronin visiitti Mikaelin luona! 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.