Asianajajakaan ei ole tavoittanut sarjahukuttajaa: Ei mitään käsitystä missä hän on

Asianajaja: Ei mitään käsitystä missä tuomittu sarjahukuttaja on 2:24

Yli 14 vuoden vankeustuomion saaneen kontiolahtelaisen Pekka Seppäsen puolustusasianajaja Jukka Ketonen ei ollut alkuiltaan mennessä vielä tavoittanut päämiestään.

– En tiedä missä hän on, ei mitään käsitystä. En ole saanut kiinni, olen kyllä tekstiviestejä hänellä jättänyt, Ketonen kertoo.

Ketonen ei ota kantaa siihen onko Seppänen pakoilemassa poliisia.

– Meillä oli ennakkoon puhetta, että hänet voidaan vangita tuomion antamisen yhteydessä. Hän oli siitä tietoinen.

Seppäsen toiminta pelotti monia todistajia ja asianosaisia vielä oikeudessakin. Parikymmentä vuotta Seppäsen tuntenut ja häntä monta kertaa vuosien varrella avustanut Ketonen myöntää, että todistajat voivat olla peloissaan. Joku saattaa pelätä jopa kostoa.

– Olen tunetenut hänet pitkään enkä usko, että hän on sen takia tavoittamattomissa. Tuomio on niin kova, että voi olla asioitaan järjestämässä, Ketonen arvioi.

Seppänen vastasi syytteisiin vapaalta ja se on ihmetyttänyt monia kansalaisia.

– En osaa arvioida vaikuttiko se todistajien käyttäytymiseen oikeudenkäynnissä.

Syyttäjä ei esittänyt Seppästä vangittavaksi oikeudenkäynnin aikana vaan vasta kun juttu jätettiin joulukuussa päätettäväksi. Käräjäoikeus ilmoitti silloin päättävänsä vangitsemisesta samalla kun jutussa annetaan ratkaisu.

Ketonen aikoo tutustua oikeuden perusteluihin, mutta piti tuoreeltaan todennäköisenä, että ratkaisusta valitetaan.

– Poikkeuksellistahan tässä jutussa oli näytön epävarmuus ja muistikuvien hataruus. Nämä tapaukset oli tutkittu jo kertaalleen vuosia sitten ja nyt ne tulivat uudestaan esille.

Lue myös:

    Uusimmat