Sarjahukuttaja pettyi tuomioonsa – asianajaja MTV:lle: "Äsken soiteltiin ja sovittiin valittamisesta"

Henkirikostuomiota pakoillut Pekka Seppänen jäi kiinni 1:23

Sarjahukuttaja Pekka Seppäsen asianajaja Jukka Ketonen aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Tapani Seppäsen yli 14 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Seppänen sai tuomiot myös kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Seppänen etsintäkuulutettiin, koska poliisi ei onnistunut tavoittamaan häntä. Seppänen otettiin kiinni vasta lauantaina Joensuussa.

Seppäsen asianajaja Jukka Ketonen kertoo MTV Uutisille, että hän aikoo valittaa käräjäoikeuden tuomiosta.

– Ihan tuossa äsken soiteltiin, ja sovittiin siitä, että päätöksestä valitetaan. Se oli hänen oma mielipiteensä.

Ketonen kertoo, että parin viikon sisällä hän pitää päämiehensä kanssa Pyhäselän vankilassa palaverin, jossa sovitaan, mistä kaikesta käräjäoikeuden tuomiossa valitetaan.

– Varmastikin aika laajalti koko ratkaisusta, Ketonen arvioi.

Miten Seppänen kommentoi saamaansa tuomiota?

– Hän on yllättynyt ja pettynyt käräjäoikeuden tuomioon. En osaa sanoa, mitä hän tarkalleen odotti, muttei selvästikään näin kovaa tuomiota.

Kun tuomio tiistaina julistettiin, määrättiin vapaana olevan Seppänen heti vangittavaksi. Pitkän tuomion saanut mies onnistui kuitenkin välttelemään virkavaltaan useiden päivien ajan. Lopulta hänet tavattiin toisen henkilön kuljettamasta autosta Joensuussa.

Ketonen kertoo, että pakoilua ei puhelinkeskustelussa sivuttu.

– Ei sitä kumpikaan ottanut puheeksi. Itse pidin aika selvänä, että on ajan kysymys, koska hänet saadaan kiinni. Se, että hänet otettiin kiinni Joensuussa ei ollut yllätys. Kuvittelin, että jossain lähimaisemissa pyörii.

Lue myös:

    Uusimmat