Amber Heard avautui oikeudenkäynnin vaikutuksista viimeisessä todistajanlausunnossaan: "Ihmiset haluavat laittaa vauvani mikroon"

MTV Virginiassa: Viimeinen näytös Johnny Deppin ja Amber Heardin kohuoikeudenkäynnissä alkaa – kirjeenvaihtajan raportti suorana paikan päältä 6:14
MTV Virginiassa: Viimeinen näytös Johnny Deppin ja Amber Heardin kohuoikeudenkäynnissä alkaa – kirjeenvaihtajan raportti suorana paikan päältä

Amber Heard ja Johnny Depp antoivat viimeiset todistajanlausuntonsa  kunnianloukkausoikeudenkäynnissä. 

Torstaina 26. toukokuuta ex-näyttelijäpari Johnny Deppin ja Amber Heardin välisessä kunnianloukkausoikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa kuultiin viimeiset todistajanlausunnot. Oikeudenkäynti käydään Virginiassa Fairfax Countyn oikeustalolla ja se alkoi 12. huhtikuuta. Oikeudenkäynnin viimeinen päivä on perjantaina 27. toukokuuta, jonka jälkeen valamiehistö vetäytyy päätöksentekoon. 

Depp nosti vuonna 2019 ex-vaimoaan Heardia kohtaan siviilikanteen kunnianloukkauksesta johtuen Heardin kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehdessä vuonna 2018. Tekstissä Heard kirjoitti olevansa perheväkivallan uhri. Artikkelissa ei mainittu Deppia nimeltä, mutta Depp kokee sen olleen syynä siihen, että hän on menettänyt runsaasti töitään näyttelijänä viime vuosien aikana. Depp vaatii ex-vaimoltaan 50 miljoonan dollarin korvauksia.

Heard nähtiin todistajanaitiossa viimeistä kertaa torstaina 26. toukokuuta. Näyttelijä kertoi puheenvuoronsa aikana joutuneensa "vainotuksi, nöyryytetyksi sekä uhkailluksi joka ikinen päivä" Deppin ja tämän asianajajan Adam Waldmanin häntä koskevien lausuntojen takia, kertoo CBS

– Jo se, että kävelen tähän oikeussaliin, istun täällä koko maailman edessä, minua nöyryytetään elämäni kauheimmilla tapahtumilla ja asioilla, joita olen käynyt läpi. Ihmiset haluavat tappaa minut ja se kertovat sen joka päivä. Ihmiset haluavat laittaa vauvani mikroon ja he kertovat sen minulle, Heard totesi todistaessaan. 

Heardilla on vuoden ikäinen Oonagh-tytär.

Näyttelijä kertoi myös saaneensa tappouhkauksia ja että häntä on pilkattu todistajanlausunnoistaan, joiden mukaan hän on joutunut pahoinpitelyiden uhriksi. Heard kuvaili tämän olleen tuskallista. 

Sekä Heard että Depp ovat kumpikin syyttäneet toisiaan parisuhteensa aikana tapahtuneista väkivaltaisuuksista, hyväksikäytöistä sekä sekavasta käytöksestä. Kumpikin osapuoli on kiistänyt systemaattisesti heihin kohdistuvat syytökset. Heard on todistajanlausuntojensa aikana kertonut yli kahdestatoista erillisestä tapauksesta, jolloin hän olisi kertomansa mukaan joutunut Deppin puolesta fyysisesti pahoinpidellyksi. 

Heard ja Depp tapasivat toisensa vuonna 2009 kuvatessaan Rommipäiväkirja-elokuvaa. Seurustelun he aloittivat vuoden 2012 tienoilla ja he olivat naimisissa vuosina 2015-2017. 

Depp puolestaan todisti viimeistä kertaa keskiviikkona 25. toukokuuta ja kutsui Heardin syytöksiä "mielipuolisiksi". 

– Naurettavaa, nöyryyttävää, absurdia, tuskallista, raakalaismaista, käsittämättömän brutaalia, julmaa sekä kaikki valheellista, kuvaili Depp kun häneltä kysyttiin hänen ajatuksistaan koskien Heardin oikeudenkäynnin aikana esittämiä syytöksiä. 

Oikeudessa on kuultu myös Deppiltä useita esimerkkejä tapauksista, jolloin Heard olisi ollut väkivaltainen ex-miestään kohtaan heidän suhteensa aikana.

Myöhemmin käsittelyyn tulee Heardin Deppiä vastaan nostama vastakanne. Heard on haastanut Deppin oikeuteen 100 miljoonasta dollarista, väittäen hänen mustamaalanneen tätä kun Deppin lakitiimi viittasi Heardin väitteiden olleen "väärennöksiä" sekä "seksuaalisen väkivallan huijauksia". 

Lue myös:

    Uusimmat