Mainos

Asiakkailla rajuja hengitysoireita – ravintolan mysteeri selvittämättä Turussa

Turun Verkatehtaankadulla sijaitsevassa Bar Bambu Gardenin hengenahdistustapauksiin ei ole löydetty syytä. Poliisi ei ole aloittanut asiassa tutkintaa.

Kymmenisen asiakasta joutui ravintolasta päivystykseen saatuaan rajuja hengenahdistuskohtauksia.

– Menin kahden kaverini kanssa Tyksiin omin avuin. Henkilökunta, joka oli viettänyt ravintolassa enemmän aikaa, tuli ambulanssilla. Oireina oli yskää, veren makua suussa, kurkun polttelua, hengenahdistusta sekä rinta- ja selkäkipua. Henkilökunnalla oli lisäksi myös punottavat, turvonneet silmät ja oksentelua, kertoo Katja Laiho Turkulainen-lehdessä.

Pelättiin pahempaa

Ylilääkäri Teemu Elomaa kertoo, että potilaita sairaalaan tuli 8-9 ja heillä oli hengitysoireita. Suurin osa heistä pääsi jo alle vuorokaudessa pois sairaalasta.

– Aluksi meillä oli tieto, että koko ravintolan asiakkaat tulisivat. Mietittiin jo, pitääkö hälyttää lisää henkiökuntaa, mutta onneksi kuitenkin selvittiin säikähdyksellä, sanoo Elomaa MTV:lle.

Kaikkia potilaita hoidettiin Elomaan mukaan kortisonilla.

– Se on aina lähtökohta, kun epäillään jotain kaasua.

Ei poliisitutkintaa

Rikoskomisario Aki Lahtinen Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo MTV:lle, että poliisitutkintaa ei ole aloitettu, sillä mitään tarkkaa syytä tapahtumasta ei ole.

– Poliisi kävi paikan päällä sunnuntai-aamuna, mutta mitään poikkeavaa ei huomattu. Heti jos jotain selviää, asia tutkitaan ja tehdään mediatiedote, sanoo Lahtinen.

Lahtinen muistelee vuosien takaista tilannetta, jossa oli käytetty pippurisumutella tai kyynelkaasua, mutta ei lähde spekuloimaan tämän tapauksen syytä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.