Asiakkaat paheksuivat – kauppa veti pois myynnistä nelivuotiaiden morsiuspuvut: "Ei ollut tarkoitus loukata"

3:28
Koska halloween on Suomessa, ja miksi sitä vietetään?

Kauppaketju joutui ongelmiin myytyään morsiuspukua lapsille. Asu oli tarkoitettu lasten naamiaisasuksi, mutta osalle asiakkaista se aiheutti paljon karmivampia mielleyhtymiä.

Kmart-kauppaketju joutui kritiikin kiirastuleen myytyään morsiuspukuja lapsille. Australialaiskauppa joutui vetämään asut pois kritiikin vuoksi, kertoo 7news.

Morsiuspuku oli tarkoitettu lasten naamiaisasuksi, jota voisi käyttää esimerkiksi halloweenina. Asu oli tarkoitettu 4–6-vuotiaille tytöille.

Kritisoijat: Normalisoi lapsiavioliittoja

Kritisoijat kuitenkin kokivat morsiuspuvun normalisoivan lapsiavioliittoja, jotka ovat osissa maailmaa vielä karu tosiasia. Pelkkää etunimeä Shannon käyttävä nainen aloitti nettiadressin morsiuspuvun poistamiseksi myynnistä. Hän piti asujen myyntiä "äärimmäisen sopimattomana".

– Lapsiavioliitto merkitsee lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa pahimmissa muodoissaan, hän muotoili.

Myös World Vision Australia seisoi Shannonin takana ja piti ongelmallisena sitä, että asu aliarvioi lapsiavioliittoja. Järjestön edustajan mukaan tytöt voisi pukea parempiinkin asuihin, esimerkiksi lakimiehiksi, insinööreiksi tai lääkäreiksi.

Kuvassa vasemmalla morsiuspuku. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kmart Australia katuu päätöstään myydä morsiuspuku-asua"

Kmart veti kuuden dollarin hintaisen asun pois myynnistä pahoittelun kera.

– Kmart Australia katuu päätöstään myydä morsiuspuku-asua. Sen ei ollut tarkoitus loukata, ja pyydämme vilpittömästi anteeksi, ketju totesi.

Kaikki eivät ole samaa mieltä

Kaikki eivät ole samaa mieltä asun sopimattomuudesta. Netissä on ihmetelty, miksi aiempina vuosikymmeninä lapset ovat voineet pukeutua morsiamiksi ja "leikkiä häitä", mutta nyt he eivät voi tehdä niin.

– Poistamalla tämän valikoimastamme olette vieneet lapsilta, kuten omaltani, pois unelman morsiameksi pukeutumisesta, Sally Lord kuvailee.

– Anteeksi, mutta oikeastiko? En näe tässä mitään vahinkoa. Se on naamiaisasu, herran tähden, Chantelle Larfield toteaa Facebookissa.

– Näin tämän ostoksilla... Nauroin ja jatkoin matkaa, Jasmine Haroon toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja