Äiti järkyttyi nuken härskistä yksityiskohdasta: "He opettavat lapsillemme, että pedofilia on ok" – poistetaan myynnistä Yhdysvalloissa

Miksi"tyttöjen ja  poikien leluista"pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa 2:41
Miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa.

Tyttönuken hameen alla oli nappi, jota painamalla nukke alkoi haukkoa henkeään ja kikattaa. Paheksuntaa herättäneestä lastenlelusta uutisoi muun muassa The New York Times.

Leluvalmistaja Hasbron Trolls World Tour -nukke nousi otsikoihin, kun monien huomio kiinnittyi nuken hameen alla olleeseen nappiin, painamalla kuuluu kikattelevia ääniä. Moni paheksui napin sijaintia sekä nuken päästämiä ääniä.

"He opettavat lapsillemme, että pedofilia on ok"

5. elokuuta ohiolainen Jessica McManis julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa hän kertoi olevansa järkyttynyt Hasbron tuotevalikoimassa olevasta nukesta. Trolls World Tour Giggle and Sing Poppy -tyttönuken hameen alla on nappi, jota painamalla nukke alkaa päästellä ääniä, jotka kuulostavat hengen haukkomiselta ja kikattelulta. Nuken on tarkoitus alkaa kikattaa, kun sen laittaa istuma-asentoon. Lisäksi nuken vatsaa painamalla alkaa kuulua musiikkia.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

”He opettavat lapsillemme, että pedofilia on ok. Näin annetaan ymmärtää, että on vain hauskaa, jos joku koskettaa intiimialueita, mikä ei todellakaan ole ok!” Jessica päivitteli.

Tuohtunut Jessica kehoitti ihmisiä allekirjoittamaan vetoomuksen nuken poistamiseksi markkinoilta. Vetoomus keräsi muutamassa päivässä yli 450 000 allekirjoitusta. Addressi on osoitettu suurille vähittäiskaupoille kuten Walmartille ja Amazonille.

Rankkaa paheksuntaa sosiaalisessa mediassa

Ominaisuus herätti huomiota ympäri sosiaalista mediaa. Nuken toimintoja hämmästellään esimerkiksi alla olevalla TikTok-videolla, jolla esiintyvä Jessica on eri henkilö kuin Twitter-päivityksen tehnyt nainen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Yrittääkö Hasbro normalisoida lapsen houkuttelemista seksuaaliseen hyväksikäyttöön?" kysyi puolestaan Sam Parker.

Tuote pois myynnistä

Hasbron edustaja Julie Duffy kommentoi The Providence Journal -sivustolle, että yritys tunnustaa sen, että sensorin paikkaa voidaan pitää epäsopivana.

– Tämä ei ollut tarkoituksellista. Tarjoamme ilomielin kuluttajille korvaavan nuken” hän totesi.

– Olemme aloittaneet prosessin tuotteen poistamiseksi myynnistä.

Lue myös:

    Uusimmat