Mainos

Asiakkaat ärtyivät Otto-automaattien vähentymisestä S-ryhmän toimipisteissä – "Miksi automaatteja ei enää ole"

S-ryhmä kyllästyi Otto-käteisautomaattien vähentymiseen tiloissaan. Syynä on asiakkaiden suivaantuminen, kun käteistä ei ole voinut nostaa sieltä, missä se oli aiemmin mahdollista.

– Viime vuosina Otto-automaattien määrää on vähennetty joka vuosi. Silloin on tullut poikkeuksetta paljon palautetta, että miksi automaatteja ei enää ole, kertoo SOK:n rahoitusjohtaja Jari Annala.

S-ryhmä on irtisanonut yhteistyön Otto-automaatteja pyörittävän Automatia Pankkiautomaatit -yhtiön kanssa. Automatian omistavat tasaosuuksin OP, Nordea ja Danske Bank.

Automatian mukaan S-ryhmä on irtisanonut tähän mennessä kaksi kolmasosaa tiloihinsa sijoitetuista noin 300 Otto-automaatista.

Jatkossa S-ryhmän tiloihin tulevat norjalaisen Nokas CMS:n Nosto-automaatit. Annalan mukaan verkoston rakentaminen alkaa syyskuussa ja sitä levitetään Etelä-Suomesta alkaen.

Nokas toimii Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Hollannissa. Käteisautomaattien lisäksi yhtiö tarjoaa turvapalveluja rahankäsittelyyn.

Annala sanoo, että Automatia on perustellut Otto-automaattien vähentämistä liian pienillä tapahtumamäärillä.

– Uudella yhteistyöllä pystymme turvaamaan automaatteja sellaisissakin paikoissa, missä tapahtumamäärät ovat alemmat kuin Automatia niiltä odottaa, Annala sanoo.

Ei lisäkuluja

Annala lupaa, ettei kuluttajille aiheudu lisäkuluja automaatin käytöstä. Pankit voivat kuitenkin veloittaa lisäkuluja esimerkiksi joka viidennestä käteisnostosta, mutta se ei johdu käteisautomaattiyrityksestä.

– Automaatit toimivat kaikkien pankkien korteilla, ja niistä saa tuttujen 20 euron ja 50 euron setelien lisäksi asiakkaiden toivomusten mukaisesti 10 euron seteleitä, Annala kertoo.

Keskon viestintäjohtaja Lauri Peltola kertoo, että yhtiö seuraa tilannetta, mutta mitään vastaavia suunnitelmia ei ole. Keskolla on Otto-automaatteja 265 K-ruokakaupan yhteydessä.

– Meille on tärkeätä, että asiakkailla on kaikki vaihtoehdot käytössä, Peltola sanoo.

Merkittäviä muutoksia

Automatia kertoo, että sen verkostoon tulee nyt merkittäviä muutoksia. Yhtiö pyrkii sijoittamaan automaatit uusiin paikkoihin siten, että muutoksesta olisi mahdollisimman vähän haittaa Otto-automaattien käyttäjille.

– Tulemme jatkossakin huolehtimaan, että 1 400 automaatin verkostomme toimii kiitettävällä laadulla ja palvelee asiakkaita mahdollisimman hyvissä paikoissa, sanoo Automatian toimitusjohtaja Marko Vilo.

Hänen mukaansa kustannukset nousevat, kun tulee rinnakkaisia automaattiverkkoja. Hän uumoilee, että tulevaisuudessa käteisen käyttö hiipuu ja voi loppua jopa kokonaan.

– Ensimmäisenä se loppuu pieniltä paikkakunnilta, koska käteisen kannattavuus on siellä heikointa volyymien ja pitkien etäisyyksien vuoksi, Vilo ennustaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.