Donald Trump palasi Washingtoniin ja puhui kannattajilleen America First -tapahtumassa – ei kuitenkaan vielä asettunut ehdolle presidenttikisaan

Trump ei ainakaan vielä julkistanut lähtevänsä uudestaan presidenttiehdokkaaksi.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump piti tiistaina puheen Washingtonissa järjestettävässä, kaksipäiväisessä America First -tapahtumassa. Yli tunnin puheen aikana Trump käytti suuren osan ajastaan turvallisuudesta, rikollisuudesta ja maahanmuutosta puhumiseen. 

Hänen mukaansa demokraattien ollessa vallassa rikolliset ovat saaneet enemmän vapauksia kuin koskaan ennen. Trump puhui myös poliiseista ja kuinka heidät tulisi ”jättää rauhaan” eikä vähentää heidän rahoitusta.

Trump syytti myös puheessaan nykyisen presidentin Joe Bidenin hallintoa inflaation kasvusta sekä bensan hinnan noususta.

Trump nosti myös esiin vuoden 2020 presidentinvaalit, jotka hän edelleen väitti voittaneensa.

– Pyrin presidentiksi, voitin ja voitin toisen kerran, mutta toisella kerralla paljon paremmin, Trump sanoi puheessaan.

Trump palasi Washingtoniin

Trump palasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa sitten presidenttikautensa, joka päättyi tammikuun 20. päivänä vuonna 2021. Trumpin viimeinen virkakuukausi oli myrskyisä, sillä hänen kannattajansa valtasivat kongressitalon 6. tammikuuta.

Tammikuun tapahtumia on käyty läpi tänä kesänä, kun Yhdysvaltain kongressin nimittämä tutkintakomitea on järjestänyt kuulemisia, joissa useat Trumpin neuvonantajat ja avustajat ovat todistaneet. Kuulemisten tarkoituksena on ollut selvittää, oliko Trumpilla tai hänen liittolaisillaan jonkinlainen rooli kongressitalon valtaamisessa. 

CNN arveli Trumpin paljastavan tiistaina pitämässään puheessa aikomuksistaan lähteä uudelleen kilpailemaan presidentin pestistä vuoden 2024 vaaleissa. Hänen asemansa America First -liikkeessä on edelleen vahva.

– Hän on suurin nimi. Hän on visionääri monien niiden politiikkojen takana, joiden ansiosta hänet valittiin Valkoiseen taloon, America First Policy Instituten viestintäjohtaja Marc Lotter sanoi CNN:lle viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat