Panttivankitilanne Hampurin lentoasemalla ratkennut – Finnair perui lentoja kaupunkiin

Aseistautunut mies ajoi lauantai-illalla autolla Hampurin lentokentän porttien läpi lentokenttäalueelle 1:28
Mies ampui mediatietojen mukaan aseella kahdesti ilmaan ja heitti kaksi palavaa pulloa autosta.

Panttivankitilanne Hampurin lentokentällä on ohi. Tilanne kesti yhteensä 18 tuntia ja sulki Pohjois-Saksan vilkkaimman lentokentän, kirjoittaa muun muassa BBC.

Uutistoimisto Reutersin mukaan epäilty antautui ilman vastarintaa.

Aseistautunut mies oli ajanut lauantai-iltana autolla Hampurin lentokentän porttien läpi lentokenttäalueelle. Mies ampui mediatietojen mukaan aseella kahdesti ilmaan ja heitti kaksi palavaa pulloa autosta.

Kenttä evakuoitiin ja suljettiin tapauksen jälkeen. Bild-lehden mukaan yli 3 000 matkustajaa joutui poistumaan terminaaleista ja lentokoneista.

Asematasolla olevassa autossa oli ainakin kaksi ihmistä, joista toinen on ollut nelivuotias lapsi. Poliisi uskoo, että tilanteen taustalla oli huoltajuuskiista. Autossa olevan lapsen äiti oli soittanut hätäpuhelun lapsensa sieppauksesta. 

Lapsi ei näyttänyt loukkaantuneen, poliisi kertoi sosiaalisen median X-verkkopalvelussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paikalla myös psykologeja

Tapahtumapaikalla oli asiaa selvittämässä sekä psykologeja että panttivankineuvotteluihin erikoistuneita viranomaisia.

Bildin mukaan auto on ajettu Turkish Airlinesin lentokoneen viereen. Lehden tietojen mukaan mies pyrki matkustamaan Turkkiin lapsen kanssa.

Ensimmäiset sunnuntaiaamun lennot oli lentoaseman mukaan peruttu.

Finnair perui osan lennoistaan Hampuriin

Myös Finnair perui ainakin osan tämänpäiväisistä lennoistaan Hampurin lentokentälle siellä olleen panttivankitilanteen vuoksi. Finnairin aamulento Helsinki-Vantaalta Hampuriin peruttiin ja myös lento, jonka tarkoitus oli lähteä kello 11.45, peruttiin, kertoi Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist STT:lle.

Finnairin on tarkoitus lentää Helsinki-Vantaalta Hampuriin tänään kello 17.10.

Juttua päivitetty 5.11.2023 kello 8.15 tiedoilla siitä, että Hampurin poliisin mukaan sunnuntaiaamuna kello kahdeksan aikaa neuvottelut autossa olevaan henkilöön ovat edelleen käynnissä ja operaatio jatkuu.
Juttua päivitetty 5.11.2023 kello 9.54 tiedoilla siitä, että Hampurin poliisi kertoo X:ssä neuvotteluiden olevan edelleen käynnissä ja operaation jatkuvan.
Juttua päivitetty 5.11.2023 kello 11.10 tiedoilla siitä, että Finnair peruu osan lennoistaan Hampuriin.

Juttua päivitetty 5.11. kello 15.51 tiedolla siitä, että tilanne ohi.

Lue myös:

    Uusimmat