Mainos

Arvovieraita Helsingin Kirjamessuille

Helsingin Kirjamessuilla on tänä vuonna erityisen paljon arvovaltaisia esiintyjiä. Viron tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves avaa messut torstaina. Lauantaina messuilla esiintyvät Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen ja presidentti Martti Ahtisaari. Sunnuntaina presidenttiehdokkaat Pekka Haavisto, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen kokoontuvat paneelikeskusteluun.

Viron tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves kertoo torstaina omaelämäkerrallisesta teoksestaan. Omalla äänellä on Ilveksen kertomus matkasta maailmalta takaisin Viroon ja politiikan huipulle. Ilveksen kanssa keskustelevat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja kääntäjä Jouko Vanhanen. Tilaisuuden puheenjohtaja on politiikantutkija Iivi Anna Masso.

Muistoja Kalliosta ja Nobelista

Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen keskustelee kirjailija Hannu Mäkelän kanssa lapsuutensa Kalliosta lauantaina. Hannu Mäkelän uusin kirja Muistan on muistelmateos, jossa matkataan 1940-50-luvun taitteen Kallioon, sodasta toipuvaan, olympialaisiin ja hyvinvointiin valmistautuvaan kaupunginosaan.

Lauantaina myös presidentti Martti Ahtisaari kertoo elämästään ja siitä, miten hänestä tuli Suomen tasavallan presidentti, Nobel-palkittu, kansainvälisesti tunnetuin suomalaisvaikuttaja ja maailman vaikeimpien kriisien ratkaisija.

Presidenttiehdokkaat paneelikeskustelussa

Sunnuntaina iltapäivällä kirjamessuilla kohtaavat presidenttiehdokkaat Pekka Haavisto (vihr), Paavo Lipponen (sd), Sauli Niinistö (kok) ja Paavo Väyrynen (kesk).

Keskustelussa pohditaan presidentin asemaa, tehtävää ja valtaoikeuksia, mutta tarkastellaan myös ehdokkaiden omaa kirjallista tuotantoa - ehdokkaat ovat yhteensä kirjoittaneet nelisenkymmentä teosta. Paneelikeskustelussa selvitetään myös ehdokkaiden suhdetta kulttuuriin ja erityisesti kirjallisuuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.