Mainos

Arvostettu yhdysvaltalaisjulkaisu ruoti Suomen hallituksen eroa: "Sipilä pyrki tekemään erosta kunniateon – siirtää syrjään tärkeää keskustelua"

2:04
Videolta voit katsoa uutisjutun Sipilän hallituksen erosta.

Hallituksen ero huomioitiin myös kansainvälisissä medioissa. Politico arvioi artikkelissaan, että eduskuntavaalien alla Juha Sipilän (kesk.) kädet ovat nyt vapaammat ilman lukuisia karikoita läpikäynyttä sote-uudistusta. 

Politicon mukaan Sipilä pyrki luomaan hallituksen eron niin sanotusti kunnioitettavaksi teoksi – johtaja hyväksyy epäonnistumisen hallituksen kärkihankkeensa kanssa.

Julkaisu arvioi, että näin vaalien alla keskustalla, kokoomuksella ja sinisillä on näin mahdollisuus siirtää keskustelua syrjään kaatuneesta sotesta. 

Sote-uudistus kohtasi lukuisia karikoita, ja on näin siivittänyt suurimman oppositiopuolueen SDP:n tietä kohti potentiaalista suurimman puolueen paikkaa huhtikuun vaaleissa, artikkelissa pohditaan. 

Videolta voit katsoa jutun, kuinka Sipilän hallituksen historiallinen eropäivä eteni. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

1:34

"Viimeinen tilaisuus kääntää kurssi"

Julkaisu nostaa esiin myös Ylen viime viikolla julkaiseman, viimeisimmän puolueiden kannatusmittauksen. Mittauksen perusteella keskusta olisi saamassa 14,1 prosenttia äänistä. Puolestaan SDP:n kannatus oli mittauksessa 21,3 prosenttia. 

– Keskusta on menettänyt kannatustaan jo pidemmän aikaa, ja hallituksen perjantainen ero oli pitkälti Sipilän viimeinen tilaisuus kääntää puolueen negatiivinen kurssi, Thomas Karv Åbo Akademista arvioi Politicon haastattelussa. 

Sipilä on puolestaan kertonut, että hänen ratkaisunsa olisi ollut sama vaikka vaaleihin olisi ollut lyhyempi tai pidempi aika. Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta. 

– Olen sanonut, että hallituksemme toimii tulos tai ulos-periaatteella. Olen periaatteen mies. Politiikassa on kannettava vastuu. Se on vastuu sanoista, teoista ja myös tekemättä jäämisestä, Sipilää siteerataan jutussa. 

Sipilä on kertonut julkisuuteen, että jos keskustan kannatus jää viimeisimmän kannatusmittauksen lukuihin, hän ei jatka puolueen johdossa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja