Mainos

Testissä Logitech Slim Combo -näppäimistö ja -kuori uudelle iPad Prolle - hyvällä kirjoitustuntumalla on vastapuolensa

Applen uusi iPad Pro, joka on nyt saatavilla 10,5 ja 12,9 tuuman koossa, on huomattavasti aiempaa tehokkaampi ja syksyllä päivityksenä tulossa oleva iOS 11 vie iPadia huomattavasti eteenpäin myös ohjelmiston osalta.

Uusien Pro-mallien ja iOS 11:n myötä iPad ottaakin jälleen uusia askelia perinteisen kannettavan tietokoneen korvaajana.

Tietokoneen korvaajana erillinen näppäimistö on kuitenkin tarpeellinen. Kokeilimme 10,5 tuuman iPad Pron kanssa Logitechin uutta Slim Comboa, suojakuoren ja näppäimistön yhdistelmää.

Slim Combo koostuu iPadin suojakuoresta sekä irrotettavasta näppäimistöstä, joka yhdistyy iPadiin Smart Connector -liitännällä. Näppäimistö ei näin tarvitse omaa akkua tai langatonta Bluetooth-yhteyttä. Tämä helpottaa käyttöä myös poistamalla tarpeen Bluetooth-paritukselle.

Slim Combon iPadin suojakuori on varsin paksu ja kolho, joskin riittävä jykevyys on voinut vaatia tämän verran paksuutta. Kuori jättää iPadin reunoilta esiin kaiuttimet, Lightning-liitännän, kameran sekä sen kuvausvalon ja mikrofonit. iPadin reunojen painikkeet ovat käytettävissä kuoren päälipainikkeilla. Mukava lisä kuoressa on säilytyspaikka Apple Pencil -kynälle – tosin jos kynää ei ole käytössä, on sen pidike täysin turha ja ennemminkin vain tekee kokonaisuudesta rumemman.

Kuorella on tärkeä roolinsa yhteiskäytössä näppäimistön kanssa, sillä se sisältää avattavan seisontatuen, joka mahdollistaa iPadin asettamisen kirjoitusasentoon. Seisontatuki on portaaton ja kirjoitustilassa sen voi asettaa iPadin 20-70 asteen kulmaan. Ilman näppäimistöosaa seisontatukea voi käyttää myös pystyasennossa 73 asteen kulmassa.

Näppäimistöosa kiinnittyy iPadin kanssa mukavasti magneetin ohjaamana. Suojakuoren tavoin näppäimistöosa on muovia, lukuun ottamatta ulkopuolen miellyttävän tuntuista kangaspintaa. Näppäimistön designissa kummastuttaa näppäimistön yläpuolelta löytyvä ruma kuovinen kohouma, jossa on esimerkiksi erilaisia viranomaishyväksyntämerkintöjä.

iPadin näyttö herää ja sammuu automaattisesti, kun näppäimistöosan avaa tai sulkee.

Logitechin näppäimistön kirjoitustuntuma on kohtuullisen miellyttävä. Näppäinvaste on melko mukava. Näppäimet ovat liikeradaltaan syvät (1,5 millimetriä), ja ehkä jopa liian syvät, sillä pienemmällä liikkeellä näppäimistöstä olisi voitu tehdä ohuempi. Kirjoitustuntuman kannalta kuitenkin parempi näin.

Näppäimissä on myös taustavalo, jonka kirkkauden voi valita kahdesta vaihtoehdosta tai sammuttaa kokonaan. Logitech kertoo täydellä kirkkaudella näppäimistön tunnin käytön kuluttavan 2,3 prosenttia iPad Pron akun varauksesta. Ilman taustavaloa tunnissa kuluu vain 0,4 prosenttia.

Kokonaisuutena Logitech Slim Combo -kuori ja -näppäimistö ovat käytännöllisiä ja näppäimistö niin hyvä kuin se tässä koossa edes voi olla. Slim Combon heikkous on muovinen vaikutelma ja laatutuntuma, joka ei ole lähelläkään iPad Pron itsensä laadukkuutta ja eleganttiutta. Slim-nimestä huolimatta kokonaisuudesta tulee Slim Combon kanssa varsin paksu.

Myös Apple itse tarjoaa iPad Prolle omaa Smart Keyboard -näppäimistöään, joka on testaamaamme Logitechin Slim Combo -yhdistelmää huomattavasti kevyempi ratkaisu eikä tarjoa suojaa iPadin takapinnalle. Lisäksi kirjoitettaessa Applen näppäimistössä on tarjolla vain yksi asento eikä kulma ole säädettävissä Logitechin tavoin.

Koska 10,5 tuuman näyttö- ja laitekoko on aivan uusi iPadille, on sille räätälöity näppäimistövalikoima vielä toistaiseksi niukka. Toistaiseksi jykevää kokonaisuutta iPad Prolle haettaessa valinta on Logitechin Slim Combo. Kevyempään käyttöön paremmalta valinnalta vaikuttaa Applen oma näppäimistö. Jos näppäimistöä ei kaipaa heti, voi myös olla fiksua odottaa vielä uusia vaihtoehtoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.