"Ärsyttävän normaaleja" – näin Suomen viisuedustajaa kommentoidaan ulkomailla

Suomen euroviisuedustaja Softenginen kappale kerää kehuja ulkomailta, mutta esitykseen toivotaan enemmän vuorovaikutteisuutta yleisön kanssa.

Euroviisuhuuma on nousemassa huippuunsa. Tänään torstaina Suomi kilpailee finaalipaikasta euroviisujen toisessa semifinaalissa.

Suomen menestys on ollut heikohkoa sitten Lordin voiton vuonna 2006. Tällä kertaa asetelmat saattavat kuitenkin muuttua, ainakin jos ulkomaisten toimittajien arviot pitävät kutinsa.

Softengineä on hehkuttanut muun muassa brittiläinen Mirror-lehti, jonka mielestä Something Better on Suomen kaikkien aikojen paras euroviisukappale.

– Biisi kuulostaa siltä, kuin nuhainen Chris Martin olisi kirjoittanut sen Coldplaylle jatkuva surina korvissaan. Se ei ole välttämättä huono, eikä hyvä asia, Mirror kirjoittaa.

Brittilehden artikkeli ei kuitenkaan ole pelkkää suitsutusta. Softenginen ongelmaksi lehti nostaa laulaja Topi Latukan äänen, joka ”voisi olla paremmin hallinnassa”. Artikkelissa toivotaan myös, että laulaja unohtaisi kitaransa hetkeksi ja ottaisi enemmän kontaktia yleisöön.

– Laulajalla on yksi kilpailun heikoimmista äänistä, mutta niin kauan kuin hän ei yritä kilpailla laulullaan Ruotsin Sanna Nielsenin tai Espanjan Ruth Lorenzon kanssa, se ei tule olemaan suuri ongelma.

– Something Better ei tule pärjäämään niin hyvin, kuin se ansaitsisi, mutta siitä huolimatta kyseessä on Suomen paras edustuskappale vuosikymmeniin, Mirror päättää kirjoituksensa.


Liian normaali viisuihin?


Britannian lisäksi myös Ruotsissa uskotaan Softenginen menestykseen. Aftonbladet on rankannut Suomen edustuskappaleen kolmen tähden arvoiseksi.

– Nå, hyvää, lehti aloittaa arvionsa sympaattisesti.

– Euroviisuissa on kuultu huonompaakin rokkia. Paljon huonompaa.

Aftonbladet on laittanut järjestykseen kaikki tämän illan semifinaalissa kilpailevat maat. Parhaaksi ja neljän tähden arvoiseksi lehti on arvioinut Itävallan edustajan Conchita ”parrakas nainen” Wurstin.

Kolme tähteä on annettu Suomen lisäksi ainoastaan Norjan Carl Espenille. Muut maat ovat saaneet tyytyä yhteen tai kahteen tähteen.

Brittisivusto So So Gay on arvioinut Suomen edustuskappaleen radiosoittoon sopivaksi.

– Se sopisi hyvin BBC Radio 1:n soittolistalle. Kappale sopii hyvin isoille stadioneille ja saa varmasti yleisön mukaansa, sivustolla arvioidaan.

Suomalaisyhtyettä on kritisoitu myös liian normaaliksi sopimaan euroviisujen monenkirjavaan sakkiin.

– Itse asiassa he ovat ärsyttävän normaaleja, Beamly-sivustolla kirjoitetaan.

Suomen edustaja Softenginen kanssa finaaliin pääsystä kamppailevat Malta, Israel, Norja, Georgia, Puola, Itävalta, Liettua, Irlanti, Valko-Venäjä, Makedonia, Sveitsi, Kreikka, Slovenia ja Romania. 


Lue myös:

    Uusimmat