Ärsyttääkö kuvien huono laatu? Tämä asetus korjaa yleisen WhatsApp-ongelman

WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta –  tiesitkö nämä? 2:29
WhatsAppin 10 todella kätevää ominaisuutta: Tiesitkö nämä kaikki?

Jos sinäkin olet harmitellut WhatsAppin kautta lähetettyjen kuvien ja videoiden suttuisuutta, meillä on sinulle hyviä uutisia. Viestisovellukseen on nimittäin tulossa hyvin pian ominaisuus, joka mahdollistaa otosten lähettämisen huomattavasti aiempaa suuremmalla resoluutiolla. 

WhatsAppin taustayhtiö Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ilmoitti viime viikolla Instagramissa, että WhatsApp-käyttäjät voivat pian lähettää aiempaa parempilaatuisia kuvia suuremmalla resoluutiolla. Uusi toiminto on tulossa käyttäjille lähiviikkoina. Alkuvaiheessa HD-nappi tulee vain valokuviin, mutta videotuki on luvassa tulevaisuudessa.

Kuvia ja videoita ei lähetetä jatkossakaan täysin alkuperäisen laatuisina, vaan niille tehdään jonkinasteista pakkaamista tiedostokoon pitämiseksi kurissa. Ero vanhaan lienee kuitenkin merkittävä, sillä korkeatasoisen HD-version lähettäminen ei ole automaatio, vaan erikseen päälle kytkettävä asetus heille, jotka haluavat sitä käyttää.

WhatsAppin uudistuksia tarkkaan seuraava ja sovelluksen betaversioihin käsiksi pääsevä WABetaInfo-sivusto kertoo, että HD-asetuksen takaa löytyy kaksi vaihtoehtoista resoluutiota. Oletuksena olevan 1600 x 1052:n lisäksi tarjolla on 4096 x 2692, eli 1,6 megapikselin kuvien sijaan käyttäjä voi lähettää myös 11 megapikselin kokoisia kuvia.

WABetaInfon mukaan HD-versioina lähetetyt kuvat näkyvät keskustelussa HD-merkinnällä.

Lue myös:

    Uusimmat