Arno Kasvi helsinkiläisistä: Kärsikööt citykaniongelmasta!

Arno Kasvi vastaa Turun Radiossa soittajien puutarha-aiheisiin ongelmiin. Miehen mukaan hölmöille uuden sukupolven edustajille puutarhanhoito alkaa olla vieras asia. Liika kastelu ja lannoittamien ovat yleisimpiä sudenkuoppia, samoin se, ettei kasveja osata suojata kutsumattomilta vierailta. Helsingin citykaniongelma saa Kasvin huvittumaan: hänen mielestään hesalaiset saavat kärsiä pulmastaan.

– Liiallista kastelua täytyy välttää, ihmiset uittavat kasvit hengiltä! Kasvi parahtaa, kun häneltä kysyy suomalaisten pahimpia puutarhamokia.

Hänen mukaansa kaikki eivät ymmärrä, että veden pitää myös päästä pois ruukusta. Jotkut pitävät kasvejaan umpinaisissa ruukuissa, joissa ei ole reikää pohjassa. Kun siihen yhdistää reilumman puoleisen kastelun, kasvin päivät ovat luetut.

– Toinen pulma on liikalannoitus. Lannoittaminen ei ollut ennen ongelma kaupunkilaisille, koska he eivät saaneet lannoitusainetta huoneistoihinsa. Kukapa sitä olisi hevosenkakkaa alkanut sisälle tuomaan, Kasvi kysyy.

Suojaa puusi kunnolla!

Puutarhoissa viherpeukaloita harmittaa myös se, että eläimet tuhoavat hedelmäpuita nakertelemalla niitä. Jos omenapuu on joutunut hyökkäyksen kohteeksi, se pitäisi heti ensimmäiseksi suojata auringolta.

– Mitä vanhempi puu on, sitä todennäköisemmin se selviää jyrsimisestä. Uudemmalla taimella on huonommat mahdollisuudet toipua.

Kasvin mukaan puutarhan pahin vihollinen on vesimyyrä. Myyrien lisäksi puutarhurin painajaisvieraisiin kuuluvat muun muassa vesirotat, rusakot ja kanit, jotka ovat valloittaneet etenkin Helsingin. Kasvilta ei kuitenkaan heru sympatiaa helsinkiläisille.

– Kärsikööt! Se on hesalaisten omaa tyhmyyttä! Kasvi lohkaisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja