Mainos

Armeijan asuihin naamioituneet ääri-islamistit hyökkäsivät sotilastukikohtaan Intiassa

Intiassa joukko raskaasti aseistautuneita miehiä on hyökännyt ilmavoimien tukikohtaan lähellä Pakistanin rajaa. Hyökkääjien uskotaan tulleen Pakistanista ja kuuluvan ääri-islamistiseen ryhmään.  

Poliisi ilmoitti, että kaikki neljä hyökkääjää kuolivat tulituksessa. Vahvistamattomien tietojen mukaan iskussa kuoli myös kolme tukikohdan työntekijää. 

Turvallisuusviranomaisten mukaan hyökkääjät pääsivät sisälle Pathankotin tukikohtaan, koska he olivat pukeutuneet armeijan univormuihin.  

– Hyökkääjät ovat raskaasti aseistautuneita. Iskun tarkoituksena oli aiheuttaa maksimaalista vahinkoa tukikohdan kalustolle, mutta sen olemme tähän asti pystyneet estämään, lähde kertoo.  

Pohjoisessa Punjabin osavaltiossa sijaitsevassa tukikohdassa on muun muassa useita hävittäjäkoneita.  

Kiristääkö taas naapurien suhteita?

Viranomaislähteet uskovat, että hyökkääjät kuuluvat Pakistanissa kiellettyyn ääri-islamistiseen Jaish-e-Mohammed-ryhmään. Ryhmä vastustaa Intian hallintoa kiistellyllä Kashmirin alueella Himalajalla.  

Intia on syyttänyt ryhmää joulukuussa 2001 maan parlamenttiin tehdystä iskusta. 11 ihmisen hengen vaatinut hyökkäys ajoi Intian ja Pakistanin sodan partaalle. Intia on syyttänyt Pakistania monesti ääri-islamistien suojelemisesta.  

Asiantuntijoiden mukaan uusi hyökkäys voi jälleen kiristää naapurien välejä. Viime viikolla maiden suhteet näyttivät olevan menossa parempaan suuntaan, kun Intian pääministeri Narendra Modi teki yllätysvierailun Pakistaniin. Modin Pakistanin-vierailu oli Intian pääministeriltä ensimmäinen 11 vuoteen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.