Intia haluaa kansainvälistä tukea terroristijärjestö Jaish-e-Mohammadin johtajan kiinniottamisessa – eilinen pommi-isku surmasi 40

Intia haluaa YK:n lisäävän Pakistanista käsin toimivan Jaish-e-Mohammad -militanttiryhmän johtajan terroristien listalle, kertoo BBC.

Ryhmä ilmoittautui Kashmirissa eilen tapahtuneen pommi-iskun tekijäksi. Myös Intian hallitus syyttää ryhmittymää iskusta.

Militanttiryhmän johtaja Masood Azhar on uskonoppinut, joka perusti järjestön vuonna 2000.

Vaikka sekä YK että Yhdysvallat, Britannia ja Intia pitävät Jaish-e-Mohammadia terroristijärjestönä, on Azhar edelleen pakoteillä. Hänen uskotaan elävän Pakistanissa Punjabin maakunnassa huolimatta siitä, että Pakistankin kielsi ryhmän toiminnan jo vuonna 2002.

Räjähteillä pakattu rekka ajoi kohti autosaattuetta

Ainakin 40 ihmistä kuoli pommi-iskussa eilen iltapäivällä paikallista aikaa.

Pommi-isku tehtiin moottoritiellä lähellä Intian puolisotilaallisten joukkojen autosaattuetta, kertoo CNN.

Räjähteitä täyteen pakattu ajoneuvo ajoi kohti saattuetta moottoritiellä noin 20 kilometrin päässä pääkaupunki Srinagarista.

Pakistan on ilmoittanut, että se on "varsin huolissaan" pommi-iskusta, mutta on myös tyrmännyt syytökset, että olisi millään lailla vastuussa tapahtuneesta.

Kashmirissa on useita aseistautuneita ryhmiä, jotka ajavat Kashmirin itsenäisyyttä tai sen liittämistä kokonaan Pakistaniin. Joukossa on myös ääri-islamistisia ryhmiä.

Intialla on Kashmirissa satojatuhansia sotilaita. Intia ja Pakistan ovat vuosien saatossa käyneet kahdesti myös sotaa Kashmirin alueesta.

Kashmir on nykyisin jaettuna Intian ja Pakistanin alueisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat