Intia kertoo tappaneensa "erittäin ison joukon" terroristeja ilmaiskussa: Terroristit suunnittelivat itsemurhaiskuja

Intia kertoo tehneensä tiistaina ilmaiskun terroristien leiriin ja tappaneensa "erittäin suuren määrän" terroristeja Pakistanissa.

Intian ulkoministeriön mukaan kyseessä oli ennaltaehkäisevä isku, sillä terroristit suunnittelivat itsemurhaiskuja eri puolille Intiaa.

Ilmaiskun kohteena oli terroristiryhmän suurin koulutusleiri Balakotin kaupungin läheisyydessä. Intian ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Pakistan oli syyttänyt Intiaa ilmatilansa loukkaamisesta.

– Erittäin suuri määrä Jaish-e-Mohammad-ryhmän terroristeja, kouluttajia, vanhempia komentajia ja joukko jihadisteja, joita koulutettiin itsemurhaiskuihin, eliminoitiin, sanoi Intian ulkoministeriön korkea-arvoinen virkamies Vijay Gokhale tiedotustilaisuudessa.

Ryhmä toiminut Pakistanista käsin

Intian mukaan Jaish-e-Mohammad-ryhmä on toiminut Pakistanista käsin.

Terroristiryhmä ilmoitti tehneensä helmikuussa itsemurhaiskun, joka tappoi 40 ihmistä Kashmirin alueella Pohjois-Intiassa.

Intian ja Pakistanin välit ovat olleet tulehtuneet jo pidemmän aikaa: Intia on toistuvasti syyttänyt Pakistania radikaalien ryhmien tukemisesta. Pakistan kiistää väitteen.

– Isojen koulutuskeskusten, joiden opissa on satoja jihadisteja, olemassaolo ei pitäisi olla mahdollista ilman Pakistanin viranomaisten tietämystä asiasta, sanoi Pakistanin ulkoministeriön virkailija.

Maat ovat kiistelleet jo vuosikymmeniä Himalajan alueesta, joka on jaettu Intian ja Pakistanin kesken Britannian siirtomaavallan loppumisesta lähtien. Intia ja Pakistan ovat käyneet kaksi sotaa alueesta.

Juttua täydennetty kello 9.54.

Lue myös:

    Uusimmat