Pakistanilaiseen poliisiopistoon hyökkäsi kolme asemiestä – uhrien määrä jo 60

Pakistanissa verinen isku poliisiopistoon – kymmeniä kuollut 1:04

Ainakin 60 ihmistä on kuollut ja toistasataa haavoittunut kun raskaasti aseistautuneet ja räjähteillä itsensä vyöttäneet miehet hyökkäsivät poliisiopistoon Balochistanin maakunnassa lähellä Quettan kaupunkia Pakistanissa.  

Viranomaisten mukaan hyökkääjiä oli kolme. He tunkeutuivat poliisikokelaiden makuusaleihin ja alkoivat tulittaa automaattiaseillaan. Opistossa asui noin 700 poliisikokelasta.  

– Näin kolme maastoasuihin pukeutunutta miestä, jotka olivat peittäneet kasvonsa. Heillä oli rynnäkkökiväärit. He tulivat makuusaleihin ja alkoivat tulittaa, mutta onnistuin pakenemaan muurin yli, kertasi nimettömänä pysytellyt poliisikokelas.  

– Heidän ensimmäinen kohteensa oli vartija, jonka hyökkääjät tappoivat tulitaistelun jälkeen. Sen jälkeen he pääsivät sisään opistoon, selvitti Balochistanin sisäministeri Sarfaraz Bugti.  

Vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin kaksi hyökkääjistä olisi tapettu kun paikalliset rajajoukot ja sotilaat valtasivat opiston takaisin hyökkääjiltä. Valtaus kesti noin kolme tuntia.  

Viranomaisten mukaan verilöylyn teki sirpaleryhmittymä, jolla on kytköksiä Pakistanin Taleban-liikkeeseen. Mikään ryhmä ei toistaiseksi ole kertonut olevansa iskun takana.  

Balochistanin maakunta on vuosikymmeniä ollut sekä separatistisen että islamistisen väkivallan tyyssija. Elokuussa sairaalaan tehty itsemurhaisku Quettassa tappoi 73 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat