Mainos

Arkansasin osavaltion kiperä pulma: Mistä vapaaehtoisia teloitusten yleisöksi?

Arkansasin osavaltio tuskailee erikoisen ongelman kanssa. Jostakin pitäisi löytää vapaaehtoisia seuraamaan murhamiesten teloituksia. Asiasta kertoneen The New York Timesin mukaan osavaltio ei ole toistaiseksi etsinnässään onnistunut.

Suunnitelmissa on teloittaa kahdeksan murhasta tuomittua miestä kymmenen päivän aikana ensi kuussa. Osavaltion laki kuitenkin vaatii, että jokaisessa teloituksessa on paikalla vähintään kuusi todistajaa varmistamassa sen lainmukaisuus.

Vapaaehtoispulan vuoksi jopa paikallisen rikosseuraamusviraston johtaja on ottanut tehtäväkseen löytää vaadittavat ihmiset henkilökohtaisesti. Paikallisten uutisten mukaan hän on lähestynyt asiassa muun muassa alueella toimivaa rotaryklubia, jonka jäsenet luulivat ehdotusta aluksi vitsiksi. Nopeasti kuitenkin selvisi, että kyse ei ollut huumorista.

Lain mukaan teloituksen todistajan pitää olla vähintään 21-vuotias osavaltion asukas, jolla ei ole taustallaan rikostuomioita. Todistaja ei myöskään saa olla sukua teloitettavalle tai tämän uhrille.

Yksikään osavaltio Yhdysvalloissa ei ole teloittanut kahdeksaa henkilöä yhden kuukauden aikana sen jälkeen, kun kuolemantuomio otettiin uudelleen käyttöön vuonna 1977.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.