Mainos

Arhinmäki muistelee koskettavasti Outi Ojalaa: "Toveri isolla T:llä" näpäytti nuorta puoluejohtajaa pukeutumisesta ja huumorintajusta

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja ministeri Paavo Arhinmäki muistelee eilen kuollutta puoluekollegaansa Outi Ojalaa julkisessa Facebook-kirjoituksessaan. "Outia arvostettiin yli puoluerajojen", Arhinmäki arvioi.

Arhinmäki toimi aikoinaan Ojalan varakansanedustajana ja hän nousi eduskuntaan juuri Ojalan tilalle keväällä 2007

– Outi oli kiihkeä tasa-arvon puolustaja. Hänen lakialoitteellaan lähti mm. liikkeelle prosessi, jonka tuloksena tasa-arvoinen avioliitto astui voimaan tänä vuonna, Arhinmäki muistuttaa.

Arhinmäelle Ojala oli erityisesti puolue- ja työtoveri. Tiukka ja temperamenttinen, mutta jonka kanssa aina kykeni neuvottelemaan.

– Toveri isolla T:llä.

Arhinmäki kertoo saaneensa Ojalata useita neuvoja etenkin puheenjohtajakaudellaan, mutta myös nuhteita.

– Joitain Outin neuvoja olen noudattanut. En ole esimerkiksi pitänyt televisiokeskusteluissa pikkutakin alla t-paitaa vaan ranteet on peittänyt aina kauluspaita.

– Sen sijaan luonteelleni en voi mitään vaikka tiedän, että Outi oli oikeassa neuvossaan: "Älä aina käytä niin paljon huumoria ja ironiaa, sinun huumorisi ymmärretään kuitenkin väärin.", Arhinmäki kirjoittaa.

Erityisesti Arhinmäki kiittää Ojalaa siitä, kuinka paljon hän koulutti nuoria sekä politiikkaan että yhteiskuntaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.