Mainos

Arhinmäki: Kreikan velkaleikkaukset mahdollisia

Suuren valiokunnan kannan vuoksi jopa Kreikan velkaleikkaukset ovat mahdollisia, arvioi suuressa valiokunnassa istunut Paavo Arhinmäki (vas.).  

– Suomi suhtautuu nyt varauksellisesti lainajärjestelyihin mutta ei vastusta niitä. Mahdollisuus haircutiin (Kreikan velkojen leikkaukseen) tai muuhun on mahdollinen tulevaisuudessa, ja perussuomalaiset hyväksyivät tämän ilomielin.  

Arhinmäen mukaan Suomen pitäisikin olla valmis lainojen uudelleenjärjestelyyn. Toista mieltä on SDP:n Tytti Tuppurainen.

– Olemme kriittisiä velkahelpotuksiin toisin kuin hallitus, joka on valmis näitä velkoja helpottamaan, Tuppurainen sanoo.  

Tuppuraisen mukaan velkahelpelpotukset saattaisi käynnistää tartuntavaikutuksen muihin maihin, minkä lisäksi se voisi vaikuttaa Suomen vakuuksiin.  

Sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) painottivat, että Suomi ei hyväksy edelleenkään velkaleikkauksia.  

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan mahdolliset huojennukset olisivat niin pitkän ajan päässä, ettei hän halunnut lausua niistä mitään.  

– Mennään askel kerrallaan, Soini sanoi.  

Sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton lisäksi vastaesityksen jätti kristillisdemokraatit, joka vastusti Arhinmäen mukaan koko neuvotteluihin ryhtymistä. Vihreät puolestaan teki kantaan lisälausuman.  

Sekä Tuppurainen että Arhinmäki kritisoivat Kreikan kolmannen tukipaketin ehtoja taloutta tukahduttaviksi. Tuppuraisen mukaan esimerkiksi Kreikan työllisyyteen ja kasvuun pitäisi satsata enemmän. Molemmat kyseenalaistivat myös 50 miljardin yksityistämiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.