Argentiinasta löytyi 110 miljoonaa vuotta vanhan jättidinosauruslajin jäänteitä – löytöpaikka suuri yllätys

Argentiinasta löytyi massiiviset dinoaurusten jäänteet 0:22

Argentiinasta on löydetty kolmen dinosauruksen jäänteet, jotka kuuluvat entuudestaan tuntemattomalle dinosauruslajille.

Löydön teki espanjalaisista ja argentiinalaisista paleontologeista koostuva ryhmä. Asiasta kertoo La Matanzan yliopisto tiedotteessaan.

Jäännökset kuuluvat tutkijoiden mukaan noin 12-metriselle aikuiselle ja kahdelle noin 7-metriselle poikaselle. Tutkijoiden mukaan kolmikko liikkui ja kuoli yhdessä.

Sauropodit olivat kaikkien aikojen suurimpia maaeläimiä

Uusi laji sai nimen lavocatisaurus agrioensis. Laji kuuluu sauropodeihin, pitkäkaulaisiin kasvissyöjiin, jotka olivat dinosauruksista kaikkien suurimpia. Tunnetuimpia sauropodeja ovat brontosaurus ja diplodocus.

Sauropodit olivat kaiken kaikkiaan suurimpia maaeläimiä, joita on koskaan elänyt maan päällä. Kasvissyöjädinosauruksilla oli pitkät kaulat ja hännät, pienet päät ja valtavat vartalot, ja ne kulkivat neljällä jalalla.

Jäänteistä raikentui lähes koko pääkallo

Tutkijat pystyivät rakentamaan jääneiden perusteella lähes kokonaisen pääkallon. Lisäksi löytyi osia niskasta, hännästä ja selästä.

Nyt löytyneet jäänteet kuuluvat eläimille, joiden arvioidaan eläneen maapallolla noin 110 miljoonaa vuotta sitten.

Paitsi löytö itsessään, myös jäänteiden löytöpaikka oli tutkijoille yllätys. Alueen nimittäin uskotaan olleen kyseisten dinosaurusten elinaikana kuivaa aavikkoa, jossa oli vain yksittäisiä järviä. 

Lue myös:

    Uusimmat