Mainos

Argentiinassa mielenosoitus Metsä-Botnian sellutehdasta vastaan

Uruguayn ja Argentiinan rajalle suunniteltu tehdas on suututtanut viranomaiset ja ympäristönsuojelijat. Sen pelätään aiheuttavan myrkkypäästöjä.

Tuhatkunta ympäristönsuojelijaa on osoittanut mieltään Suomen suurlähetystön edustalla Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa. Mielenosoittajia huolestuttavat Metsä-Botnian Uruguayn ja Argentiinan rajalle rakentaman sellutehtaan ympäristövaikutukset.

Mielenosoitusmarssi vieraili Uruguayn, Suomen ja Espanjan lähetystöjen edustalla. Espanjalaisen Encen sellutehdas on nousemassa Metsä-Botnian tehtaan viereen.

- Suostumme neuvottelemaan, jos rakennustyöt ensin keskeytetään, Gualeguaychun kaupungin asukkaita edustanut Daniel Irigoyen totesi paikallisradion haastattelussa.

Uruguayn puolelle rakennettava jättimäinen tehdas on jo kiristänyt Argentiinan ja Uruguayn välejä. Valmistuttuaan vuonna 2007 tehtaan on määrä tuottaa miljoona tonnia sellua vuodessa. Entre Riosin maakunnan viranomaiset ja luonnonsuojelijat ovat huolissaan mahdollisista myrkkypäästöistä. Botnian omien selvitysten mukaan sellutehdas ei saastuta rajajoen vesiä eikä siitä ole muitakaan ympäristöhaittoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.