Mainos

Arafat torjuu Bushin syytökset

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on torjunut Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin arvostelun, jonka mukaan Arafat voisi lopettaa Lähi-idän väkivaltaisuudet. Arafat sanoi, että Yhdysvallat itse ei ole toiminut antamiensa sitoumusten mukaisesti. Arafat muistutti Kairossa presidentti Bushia päätöksistä, jotka tämä on hyväksynyt. Arafat luetteli egyptiläis-jordanialaisen aloitteen, Mitchellin raportin ja George Tenetin sopimuksen.

G8 -ryhmä pyysi heinäkuussa ulkopuolisia tarkkailijoita Lähi-itään, koska se auttaisi osapuolia toteuttamaan Mitchellin komission raportin suosituksia. Siinä kehotetaan tulitaukoon ja väkivallattomaan kauteen, minkä jälkeen pitäisi seurata luottamusta lisääviä toimia ja rauhanneuvotteluja.

Palestiinalaiset haluavat kansainvälisen joukon alueelle auttamaan 11 kuukautta kestäneiden väkivaltaisuuksien lopettamisessa, mutta Israel vastustaa ulkomaista läsnäoloa, joten ulkomaisia tarkkailijoita ei ole lähetetty.

Tenetin sopimus on asteittain toteutettava tulitauko, josta sovittiin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtajan George Tenetin neuvotteluissa Israelin ja palestiinalaisten edustajien kanssa kesäkuussa. Sopimus ei ole pitänyt.

Egypti ja Jordania esittivät erillisen suunnitelman väkivaltaisuuksien lopettamiseksi aikaisemmin tänä vuonna, mutta se ei ole toteutunut.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.