Mainos

Arabiemiraatit on matkailijan unelma: Luksus, rantaelämä ja paikallinen omaleimaisuus yhdistyvät unohtumattomalla tavalla

Arabiemiraatit tarjoaa monenlaisia elämyksiä: pitkiä upeita rantoja, kiehtovia suurkaupunkeja, huikeita nähtävyyksiä, moderneja ostoskeskuksia sekä uskomattomia sukellusmahdollisuuksia. Suorilla lennoilla Dubaihin lentää noin kuudessa tunnissa.

Persianlahden rannalla, Arabian niemimaalla, sijaitsevasta Arabiemiraateista on tullut nopeasti supersuosittu matkailukohde, minkä myötä myös tarjonta matkailijoille ja palvelut ovat lisääntyneet. Arabiemiraateissa voit viettää ylellistä rantalomaa, retkeillä aavikolla tai tehdä unohtumattomia sukellusretkiä. Maa on kiehtova sekoitus vanhoja perinteitä sekä länsimaista kaupunkielämää ja siksi se onkin oiva kohde aloittaa tutustuminen arabialaiseen kulttuuriin.

Paras aika matkustaa Arabiemiraatteihin on lokakuusta toukokuuhun, jolloin lämpötilat liikkuvat noin 20–30 asteessa. Kesäkuusta syyskuuhun lämpö on usein tukahduttavan kuumaa.

Dubaissa yhdistät ranta- ja kaupunkiloman

Dubain rantamaisemissa mieli rentoutuu.

Aavikon keskelle rakennettu Dubai tunnetaan Arabiemiraattien shoppailukeskuksena sekä loistavana rantalomakohteena. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä länsimaisia pilvenpiirtäjiä ja luksusjahteja sekä itämaista eksotiikkaa ja upeita maisemia.

Hotellisuositus: Meren rannalla sijaitseva Aloft Palm Jumeirah Apollo Mondo Enjoy

Dubaissa aurinko paistaa lähes aina, eikä keskilämpötila laske talvellakaan alle 20 asteen. Sateenvarjoakaan tarvitse ottaa mukaan, sillä Dubaissa sataa hyvin harvoin.

Dubaissa riittää tekemistä kaikenikäisille. Shoppailun ja rantaelämän lisäksi tarjolla on monipuolisia ravintoloita, joista löydät herkkuja maailman eri kolkista. Dubain lomalla voit osallistua myös jeeppisafarille aavikolla.

Abu Dhabi ja Yas Island – tekemistä kaikenikäisille 

Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki. Kaupunki tarjoaa mainiot puitteet lomaan: ylellistä rantaelämää, shoppailua sekä nähtävyyksiä. Elämisen tahti on täällä hieman rauhallisempi kuin Dubaissa. Yksi Abu Dhabin vetonauloja on kahdeksan kilometrin hiekkaranta kävelykatuineen. Arabialainen kulttuuri on Abu Dhabissa vahvasti läsnä, ja matkailija saakin nauttia kiehtovasta tunnelmasta, joka syntyy uuden ja vanhan sekoittuessa.

Šeikki Zayedin moskeija on maailman suurin moskeija. Abu Dhabissa sijaitseva moskeija on suosittu nähtävyys.

Hotellisuositus: Apollo Mondo family Resort hotelli Radisson Blu Yas Island. Elegantti hotelli sijaitsee lähellä hiekkarantoja, ostoskeskuksia sekä Ferrari Worldia ja Yas Waterworldia. 

Yas Island on Abu Dhabin rinnalle rakennettu saari, jolta löytyy upeita rantoja ja viihdykettä kaikenikäisille. Yas Islandia alettiin rakentaa reilut kymmenen vuotta sitten nimenoman vapaa-ajan, shoppailun ja viihdemaailman keskukseksi. Nykyisin saarella vierailee noin 25 miljoonaa matkailijaa vuodessa. Saarella sijaitsee muun muassa jättimäinen Ferrari World -huvipuisto sekä ylellinen Yas Waterworld -vesipuisto, jossa on yli 40 liukumäkeä ja laitetta.

Ras Al Khaimah – sukeltajien unelma

Viihtyisän hotellielämyksen takaa loistava palvelukokemus.

Hotellisuositus: Perheystävällinen Apollo Mondo Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, josta on upeat näkymät Persianlahdelle. Palvelu on ensiluokkaista ja hotellissa on myös useita uima-altaita.

Ras Al Khaimah on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien pohjoisin emiraatti ja täydellinen rantalomakohde. Persianlahden rannalla sijaitseva emiraatti tarjoaa stressittömän rantalomailun lisäksi hulppeat ostosmahdollisuudet. Ras Al Khaimahissa voit aloittaa päivän lekottelemalla palmun alla tai pulahtamalla mereen, nälän yllättäessä voit nauttia runsaiden buffetpöytien tarjonnasta.

Sukeltajille Ras Al Khaimah on erinomainen kohde, sillä rannikolla pääsee sukeltamaan todella kiehtovissa vesissä. Merenpohjassa on laivanhylkyjä ja koralleja, joiden välissä eksoottiset ja värikkäät kalat uivat.

Rentoa rantalomailua vai suurkaupungin sykettä? Lue lisää Arabiemiraattien kohteista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat