Mainos

Lomakohteiden ikiklassikko: Koe Kanariansaaret uudella tapaa

Kanariansaaret ovat monelle suomalaiselle tutuksi tullut kohde, jonka monista saarista, vehreästä luonnosta ja aurinkoisilta rannoilta löytyy jokaiselle lomailijalle sopiva kohde.

Atlantin valtamerellä, lähellä Afrikan rannikkoa sijaitseva saarirykelmä houkuttelee matkailijoita vuodesta toiseen. Haaveilit sitten paahteisesta hiekkarannasta, kävelyistä tunnelmallisilla vanhan kaupungin pikkukujilla tai vehreistä vaellusreiteistä upeissa maisemissa, Kanariansaarilta löytyy tätä kaikkea.

Vuosikymmenien aikana saarten elämä on kokenut mullistuksia. Vanhan kanarialaisen arkkitehtuurin joukkoon on vuosien saatossa sekoittunut modernia kaupunkitunnelmaa uusine rakennuksineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Kuuluisat aurinkorannat ovat edelleen yksi Kanariansaarten suurimmista houkuttimista – aurinko paistaa Kanariansaarilla ympäri vuoden.

Kanariansaaret koostuvat kolmestatoista vulkaanisesta saaresta, joista kahdeksan on asuttuja. Tutustu tarkemmin tulevan lomakauden kuumiin matkakohteisiin ja valitse suosikkisi.

Teneriffa – lämpimiä hiekkarantoja ja aitoa kaupunkitunnelmaa

Hotellisuositus golffareille ja lapsiperheille: Apollo Mondo Selected Green Garden Resort

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari, jolta löytyy jokaiselle jotakin. Energinen kaupunkitunnelma imaisee mukaansa nauttimaan hämärtyvistä illoista ja kauniista vanhasta arkkitehtuurista. Aurinkoiset hiekkarannat houkuttelevat nauttimaan rennosta oleilusta. Hulppeat vaellusreitit Teide-tulivuoren jylhissä maisemissa jäävät takuulla mieleen. Kohde sopii myös golffareille, sillä viheriöitä näissä maisemissa riittää.

 Mascan kylä Teneriffalla tarjoaa huikeita näkymiä.

 Aurinkoiset hiekkarannat kutsuvat kaikenikäisiä.

Vinkki: Saaren eteläosat tarjoavat runsaasti kauniita hiekkarantoja – pohjoisosissa pääsee nauttimaan aidosta kanarialaisesta kaupunkitunnelmasta.

La Gomera – vehreitä laakeripuumetsiä ja rauhallista lomailua

Vilkkaimpia matkakohteita karttava arvostaa La Gomeran saaren luonnonkauniita maisemia. La Gomera on Kanariansaarten pienin saari, joka valloittaa upeilla vaellusreiteillään ja pienillä viihtyisillä hotelleillaan. La Gomera kuuluu Santa Cruz de Tenerifen maakuntaan.

 Näkymä La Gomeralta.

La Gomeralle pääsee helposti myös Teneriffan saarelta – päiväksi tai pidemmäksi aikaa viihtymään ja rauhoittumaan. Yöelämää ja shoppailumahdollisuuksia La Gomeralta ei juuri löydy. Sen sijaan vuorenrinteillä voi kuulla saaren asukkaiden omaa vihellyskieltä, El Silboa, jota käytetään viestimiseen laaksojen yli.

Saari onkin aktiivilomailijan ja rauhaa rakastavan matkailijan unelmakohde. Garajonayn kansallispuisto on koettava La Gomeralla vieraillessa. Vanhat laakeripuut ovat pysähdyttävä näky tässä Unescon maailmanperintökohteessa.

Vinkki: Yhdistä lomalla La Gomeran autuas luonnonrauha ja viereisen Teneriffan saaren monipuoliset lomailuaktiviteetit. Saaret ovat lauttamatkan päässä toisistaan.

Fuerteventura – auringonpalvojan unelma

Fuerteventura on Kanariansaarten toiseksi suurin saari, jolta löytyvät pisimmät ja aurinkoisimmat hiekkarannat. Maisemaa hallitsevat hiekka, meri, vuoret ja aurinko, joka paistaa taatusti monta tuntia päivässä. Rantaviivaa riittää ja siksi kohde tarjoaa loistavat olosuhteet myös surffaukseen, vesihiihtoon, sukellukseen ja muihin vesiurheilulajeihin.

Hotellisuositus kaikenikäisille aktiivilomailijoille: Las Playitas – Apollo Sports -hotelli

Saaren ilmasto on kuiva ja aurinkoinen. Vehreyttä maisemaan tuovat runsaat hedelmäviljelykset ja palmupuut. Playa Cotillon laguunit ja kristallinkirkkaat vedet ovat upea näky. Las Dunasin luonnonsuojelualueen valtavat hiekkadyynit kannattaa myös käydä kokemassa.

Vinkki: Rauhaa ja idyllistä tunnelmaa arvostava valitsee lomakohteekseen Las Playitasin kylän saaren eteläosassa.

Gran Canaria – viihdettä, shoppailua ja vuoristokyliä

Gran Canaria on todellinen lomaparatiisi, josta löytyy kaikkea: kultaisia hiekkarantoja, runsaasti ravintoloita, loputtomia ostosmahdollisuuksia ja viihdettä. Gran Canarian maisemissa ihastellaan banaaniviljelyksiä, jylhiä vuoristokyliä ja upeaa rannikkoviivaa.

 Gran Canaria on lomailijan paratiisi.

 Viihtyisä hotelli kruunaa lomanautinnon.

Las Palmas on koko Kanariansaarten suurin kaupunki. Las Palmasin tunnelma on kuin modernissa suurkaupungissa, johon yhdistyy vanhan ajan viehätystä. Viime vuosina saarelle on tullut paljon trendikkäitä baareja ja ravintoloita sekä uusia kauppoja. Jos haaveissasi on yhdistää suurkaupungin vilinä auringonottoon ja uimiseen, Las Palmas sopii sinulle täydellisesti.

Hotellisuositus – lomaluksusta koko perheelle: Apollo Mondo Family Resort – Lopesan Baobab Resort

Luksuslomaa kaipaava suuntaa trendikkäälle Meloneraksen alueelle, josta löytyvät saaren tasokkaimmat hotellit, hienot ravintolat ja kasino. Lapsiperheille Meloneraksen alueen lähettyviltä löytyy kaksi vesipuistoa sekä tivoli. Meloneras tunnetaan pitkästä rantakadustaan, jota pitkin pääsee Maspalomasin kultaisille hiekkarannoille.

Vinkki: Auton vuoraaminen Gran Canarialla kannattaa, sillä saarella riittää nähtävää ja koettavaa!

 Toisinaan voi rentoutua pelkästään meren kohinaa kuunnellen.

Kanariansaarilla kesä jatkuu ympäri vuoden. Tutustu Apollomatkojen tarjontaan ja varaa oma lomasi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja