Mainos

Apteekkilakon neuvottelu jatkuu huomenna

Farmasialiitto tavoittelee 500 euron palkankorotusta kahden, kolmen vuoden aikana.

Apteekkilakon sovittelu jatkuu huomenna aamulla kello kymmenen. Jos kiistassa ei löydetä ratkaisua joulukuun 3. päivään mennessä, lakko laajenee koskettamaan yli puolta Suomen apteekeista.

Nyt lakossa on noin kolmannes kaikista apteekeista.

- Uskon, että tapaamme vielä kerran ennen joulukuun kolmatta, mutta jos kello 17:ään mennessä sopua ei synny, aloitamme lakon neljännen aallon, sanoo Farmasialiiton puheenjohtaja Inka Puumalainen.

Farmasialiitto tavoittelee 500 euron palkankorotusta seuraavan kahden kolmen vuoden aikana. Puumalaisen mukaan kyse on palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta.

Oulussa farmaseutit ja proviisorit järjestivät maanantaina mielenilmauksen palkkaneuvottelujen vauhdittamiseksi. Oulun torille lauhaan talvisäähän kokoontui reilut kaksikymmentä alan ammattilaista.

-Me haluamme tuoda asiaamme julki sekä ilmaista sen, että periksi emme anna, sanoi lakkotoimikunnan puheenjohtaja, farmaseutti Arja Lithovius.

Oulussa apteekkilakko koskettaa noin 80:tä proviisoria ja farmaseuttia. Apteekeista kymmenkunta on pitänyt ovensa kiinni lakon vuoksi.

Kaikkiaan apteekkilakko koskettaa reilua 3000:ta proviisoria ja farmaseuttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.