Mainos

Apteekkien lakko laajenee

Lakkoon liittyy huomenna farmaseutteja muun muassa Porissa, Raumalla ja Rovaniemellä. Vajaat 40 sivuapteekkia joudutaan lakon vuoksi sulkemaan.

Maanantaina apteekeissa alkanut lakko laajenee edelleen huomenna. Farmaseuttien palkkariidan sovittelussa ei syntynyt tulosta tänään. Sopua haetaan seuraavan kerran ensi tiistaina.

Huomisesta alkaen farmaseutteja liittyy lakkoon muun muassa Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kouvolassa, Porissa, Raumalla ja Rovaniemellä.

Apteekit pidetään lakosta huolimatta avoinna, mutta ne toimivat vajaalla henkilökunnalla ja useimmat supistavat aukioloaikojaan. Vain alle 40 sivuapteekkia joudutaan sulkemaan.

Lakon piirissä on uuden laajennuksen jälkeen runsas kolmannes yli 800:sta apteekkien toimipisteestä. Farmasialiiton puheenjohtajan Inka Puumalaisen mukaan lakossa on tässä vaiheessa yli puolet liittoon kuuluvista farmaseuteista.

Farmasialiitto on uhannut laajentaa lakkoa edelleen 3. joulukuuta, ellei sopua ole syntynyt siihen mennessä. Lakon piirissä olisi silloin noin 60 prosenttia maan apteekeista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.