Miten uusi iPhone pärjää muille iPhoneille?

Apple esitteli esitteli odotetun uuden iPhone SE:n. Lyhyesti sanottuna laite yhdistää 6s:n tehot ja kameran 5s:n kuoriin ja pieneen näyttöön. Listasimme kolmen laitteen keskinäiset eroavaisuudet.

Pääosin uusi SE vastaa ominaisuuksiltaan 6s:ää, mutta paineentunnistavaa 3D Touch -näyttöteknologiaa siinä ei ole. NFC-piiri Apple Pay -mobiilimaksamista varten löytyy, ja Touch ID -sormenjälkitunnistin löytyi jo 5s-mallistakin.

5s:ään verrattuna uusi malli on roimasti tehokkaampi ja varustettu tarkemmalla takakameralla sekä nopeammilla ja nykyaikaisemmilla WiFi- ja Bluetooth-yhteyksillä. Näyttö on kuitenkin sama 5s:ssä ja SE:ssä, eli se ei esimerkiksi kontrastisuhteen osalta pärjää 6s:n kehutulle näytölle. Pikselitiheys kaikissa kolmessa on samat 326 pikseliä tuumalla.

Mielenkiintoisena seikkana SE:n akkukesto peittoaa sekä 5s:n että 6s:n. 6s:ään verrattuna uusi malli jaksaa pidempään verkkoselausta ja videotoistoa. Akkukestoa on joissain yhteyksissä moitittu niin 5s:n kuin 6s:nkin kohdalla, joten SE:n akkukesto on iloinen yllätys, varsinkin laitteen pieneen kokoon nähden.

Kaikkien tietojen valossa SE:tä voinee varauksetta suositella vanhan 5s:n tilalle, mutta 6s:ään verrattuna suurempi merkitys lienee omilla mieltymyksillä, eli valitako pieni vai vielä pienempi. Kuten SE:n julkistustilaisuudessakin mainittiin, monet edelleen pitävät pienistä puhelimista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja