Applen tilaisuus ajoi OnePlussan muuttamaan aikataulua - OnePlus 6T julkistetaankin jo päivää aiemmin 29. lokakuuta

OnePlus julkistaa uuden OnePlus 6T -puhelimensa päivän aiemmin kerrottua aiemmin, eli jo maanantaina 29. lokakuuta.

Syynä on Apple, joka eilen ilmoitti järjestävänsä oman julkistustilaisuutensa 30. lokakuuta päällekkäin OnePlussan suunnitellun ja aiemmin tiedottaman tilaisuuden kanssa. Applelta odotetaan sen tilaisuudessa iPad Pro ja Mac -julkistuksia.

Sekä OnePlussan että Applen julkistustilaisuudet järjestetään New Yorkissa.

”Paljon on muuttunut viimeisen 24 tunnin aikana”, kirjoittaa OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau yhtiön verkkosivuilla. ”Yhtenä minuuttina me valmistelimme meidän suurinta ja jännittävintä lanseeraustilaisuutta toistaiseksi. Seuraavana, meidät kohtasi vaikea kysymys: ’Mitä teemme nyt?'”.

”Missä tahansa tilanteessa voit pelata vain kortit, jotka sinulle jaetaan. Ja meille jaettiin varsin huono käsi”, toteaa Lau. Huhujen mukaan OnePlus 6T piti alun perin julkistaa jo 16. lokakuuta, mutta OnePlus olisi jo kertaalleen siirtänyt ajankohtaa ennen siitä ilmoittamista, jottei julkistus osuisi päällekkäin Huawein tämän viikon julkistuksen kanssa.

OnePlussan Laun mukaan se puhui julkistusajankohdan muutoksesta päättäessään median edustajien, mutta myös OnePlus-käyttäjäyhteisön jäsenien kanssa. Mediaväeltä kuultiin viesti, että OnePlussan viesti jäisi samana päivänä Applen jalkoihin.

”Pohdimme tuntien ajan ennen kuin tulimme yhteen kipeimmistä päätöksistä, jonka olemme ikinä tehneet”, toteaa Lau.

OnePlus on myynyt julkistustilaisuuteensa lippuja myös faneilleen ja aikataulumuutos voi aiheuttaa ongelmia niin varattujen lentojen kuin myös majoituksen kanssa. OnePlussan mukaan se tulee vastaamaan tapahtumaan lipun hankkineiden osalta näihin tarvittavien muutosten kustannuksista. Lipun hankkineet, jotka eivät pääsekään osallistumaan ajankohdan muututtua, saavat myös halutessaan rahansa takaisin.

OnePlus 6T myynti tulee alkamaan Suomessa tiistaina 6. marraskuuta aamulla klo 9 noin viikko New Yorkissa järjestettävän globaalin “Unlock Your Speed” -lanseeraustapahtuman jälkeen.

OnePlus 6T:ssä tulee olemaan suuri 6,41 tuuman AMOLED-näyttö pienellä ”vesipisaralovella”. Takana laitteessa on edeltäjänsä tavoin kaksi kameraa ja sisuksissa Qualcommin tehokas Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Akun kooksi on huhuttu 3 700 milliampeerituntia.

Perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää OnePlus 6T:ssä ei ole, minkä on kerrottu johtuvan näyttöön sijoitetusta sormenjälkilukijasta. Uudella tavalla toteutettu sormenjälkilukija vaatii lisätilaa puhelimen sisällä. OnePlus on myös kertonut, että 6T kestää pikaisen pudotuksen veteen, mutta ettei laite tule kuitenkaan edelleenkään olemaan IP-luokiteltu. Langatonta latausta OnePlus 6T ei myöskään tue.

OnePlus 6T:n tärkeimpiä tiedossa olevia uudistuksia kevään OnePlus 6:sta ovat siis hieman kookkaampi näyttö hieman pienemmällä lovella, takaa näytön osaksi siirretty sormenjälkilukija sekä kapasiteetiltaan kymmenisen prosenttia mittavampi akku. Mahdollisesti lisäksi OnePlus voi tehdä ainakin jonkinlaisia parannuksia kameroissa.

OnePlus 6T:stä tiedetään erinäisten vuotojen ja OnePlussan vahvistusten myötä jo seuraavat tiedot:

 • Takaa lasipintainen rakenne (kuvavuoto)
 • 6,41 tuuman AMOLED-näyttö 2340×1080 pikselillä eli 19,5:9-kuvasuhteella (huhu ja OnePlussan julkaisema näyttökuva)
 • Sormenjälkilukija osana näyttöä sen alla (OnePlus vahvistanut)
 • Kaksoiskamera takana kaksisävyisellä LED-kuvausvalolla (kuvavuoto)
 • Yksi etukamera (kuvavuoto)
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (sama kuin OnePlus 6:ssa)
 • 3 700 milliampeeritunnin akku (kuvavuoto)
 • Vain USB-C-liitäntä, ei enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää (OnePlus vahvistanut)

Alla OnePlus 6T:stä vuotaneet kaksi virallista kuvaparia.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja