Applen CarPlay tulee vihdoin Toyota- ja Lexus-autoihin

Japanilainen autovalmistaja Toyota on tuomassa autoihinsa odotetun lisän, kun Applen CarPlay tulee vihdoin sen uusiin malleihin. Sama pätee myös Lexus-merkkisiin autoihin, tietää AppleInsider.

Hiljattain esitelty Avalon 2019 on ensimmäinen Toyota-auto, joka tulee Applen CarPlayta. Autossa on 9-tuumainen kapasitiivinen kosketusnäyttö, mutta vaikka langaton lataus tuettujen ominaisuuksien joukossa onkin, on CarPlay-toiminnoista nauttiakseen silti käytettävä erillistä kaapelia. Uudessa Avalonissa on myös ensimmäisenä Toyotana tuki älykelloille ja Amazonin Alexa-avustajalle Toyota Remote Connectin kautta, mikä mahdollistaa esimerkiksi ovien lukitsemisen äänikomennoin tai älykellon kautta.

Toyota on pitkään pitäytynyt omissa ratkaisuissaan Applen tai Googlen tarjoamien vaihtoehtojen sijaan, mutta nyt tuki Applen CarPlaylle on vihdoin tosiasia. Uudet Toyotat tukevat CarPlayn lisäksi myös yhtiön omaa Entune 3.0:aa ja uudet Lexukset puolestaan Entune 2.0:aa. Eriskummallista on, että tuki on lisätty yksinomaan Applen CarPlaylle, mutta Android Auto -palveluja ei ainakaan toistaiseksi tueta.

Lue myös:

    Uusimmat