Applen App Store tuottanut sovelluskehittäjille yli 120 miljardia dollaria

Applen mukaan sen tilitykset App Store -myynnistä sovelluskehittäjille ovat ylittäneet 120 miljardin eli tämän päivän kurssilla noin 105 miljardin euron rajan.

Apple avasi App Storen vuoden 2008 kesällä, vuosi iPhonen lanseerauksen jälkeen, ja on sittemmin vajaan 11 vuoden aikana tilittänyt sovelluskehittäjille nyt yli 120 miljardia dollaria sovellusten myyntituloja.

Apple paljasti luvun tänään alkaneen naisille suunnatun Entrepreneur Campin yhteydessä. Ohjelmassa sovelluskehittäjät pääsevät kehittämään sovelluksiaan yhdessä Applen asiantuntijoiden kanssa kahden viikon ajan. Ohjelmaan valitaan vuosineljänneksittäin 20 osallistuvaa sovelluspohjaista yritystä, joilla on esittää vähintään prototyyppi ja joiden perustajana tai johtajana toimii nainen. Lisäksi myös tuotekehityksestä pitää olla vastuussa ainakin yhden naisen.

Uusia ennätyksiä App Storessa tehtiin jälleen joulun ja uudenvuoden aikaan. Applen aiemman ilmoituksen mukaan asiakkaat käyttivät App Store -ostoksiin 1,22 miljardia dollaria eli vajaat 1,1 miljardia euroa jouluaaton ja uudenvuodenaaton välisenä aikana. Uusi App Storen päiväennätys syntyi uudenvuodenpäivänä, kun asiakkaat kuluttivat ostoihin sovelluskaupassa 322 miljoonaa dollaria eli noin 280 miljoonaa euroa.

Apple kirjaa palveluliikevaihtoonsa vain oman osuutensa App Store -liikevaihdosta. Se ottaa komissiona App Store -ostoista 30 prosenttia muuten paitsi yli vuoden jatkuneista tilauksista 15 prosenttia. Loput Apple tilittää sovelluskehittäjille.

Apple kertoi viime kesällä, että yli 500 miljoonaa käyttäjää vierailee App Storessa joka viikko ja että rekisteröityneitä sovelluskehittäjiä on yli 20 miljoonaa.

Myös Suomeen App Storesta on virrannut tuottoja miljardiluokassa, kiitos menestyneiden peliyhtiöiden, kuten Supercellin, Rovion ja Small Giant Gamesin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja