Applelle lätkäistiin yli 5 miljoonan euron sakot Australiassa – syynä iPhonen ”Error 53” -virheilmoitus valtuuttamattoman huollon jälkeen

Apple on saanut 9 miljoonan Australian dollarin eli noin 5,7 miljoonan euron sakot Australiassa. Oikeus tuomitsi Applen joitakin vuosia sitten laajasti otsikoihin nousseen ”Error 53” -saagan jälkimainingeissa, kertoo The Sydney Morning Herald.

Error 53 oli virheilmoitus, jonka iPhone ja iPad saattoi näyttää, jos puhelimeen oli vaihdettu näyttö tai sormenjälkilukija valtuuttamattomassa huollossa. Virheilmoitus teki laitteista käyttökelvottomia iOS 9 -käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen.

Australiassa oikeusjutun asiasta Applea vastaan nosti maan kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Australialaisen lain mukaan asiakkailla ja kuluttajilla on oikeus korjauttaa puhelimensa näyttö ja suorittaa muut korjaukset kolmansien osapuolten korjaajien toimesta, jos tämä ei vahingoita puhelimen järjestelmän toimintaa.

Apple on saamiensa sakkojen lisäksi luvannut, ettei se enää jatkossa toimi vastaavalla tavalla eli rajoita syyttä valtuuttamattomassa huollossa korjattujen laitteiden toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja