Apple vahvisti: lopettaa AirPort-reitittimiensä myynnin – uusia malleja ei tule

Apple on virallisesti vahvistanut lopettavansa Wi-Fi-tukiasemana toimivien AirPort-reititintuotteidensa myynnin varastojen loppuessa. Uusia AirPort-laitteita ei ole luvassa. Myynnin lopetus koskee AirPort Express, AirPort Extreme ja AirPort Time Capsule -laitteita.

”Lopetamme Apple AirPort -tukiasematuotteet. Ne ovat saatavilla Applen verkkosivuston, Applen myymälöiden ja Applen jälleenmyyjien kautta niin kauan kuin varastoja riittää”, kertoi Apple tiedoksiannossaan.

Myynnin lopetusta on osattu odottaa. Bloomberg raportoi jo marraskuussa 2016 Applen aloittaneen langattomien reitittimien tiimiensä hajottamisen edeltäneen vuoden aikana. Tuotekehittäjäinsinöörejä kerrottiin siirtyneen muihin ryhmiin, muun muassa Apple TV:n pariin.

Apple ei ole uusinut AirPort-laitteita sitten vuoden 2013. Applen vielä myymästä kolmesta AirPort-laitteesta Time Capsule toimii myös varmuuskopiovarastona Macille.

Applen langattomat Wi-Fi-reitittimet ovat olleet suunnattu erityisesti kotikäyttöön langattoman Wi-Fi-verkon luomiseksi. AirPort Express on sisältänyt myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän ja mahdollistanut äänen jakamisen Apple-laitteista AirPlaylla siihen liitettyihin kaiuttimiin.

Apple on todennäköisesti luopunut Wi-Fi-reititinten kehityksestä, koska ne toisaalta ovat vain häviävän pieni murto-osa Applen liiketoimintaa ja toisaalta Applen mahdollisuudet erottautua muista vaihtoehdoista ovat vähäisiä.

Apple on aloittanut jo aiemmin kolmansien osapuolten reitittimien jälleenmyynnin. Se on julkaissut myös sivun, jolla antaa vinkkejä, mitä tulee reititintä ostaessa ottaa huomioon. Apple suosittelee tarkistamaan 802.11ac-määrittelylle, kahden taajuuden tuella, asialliselle salaukselle sekä suorituskykyä parantaville MIMO- ja MU-MIMO-ominaisuuksille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja