Applen USB-johdoissa vikoja – näin vaihdat omasi

Apple on aloittanut jälleen oheislaitteiden vaihtokampanjan. Viime kuussa vaihdettiin virtapistokkeita ja tällä kertaa kyseessä ovat MacBookien USB Type-C -johdot, joiden joukkoon on päässyt viallisia kappaleita.

Aiemmin tässä kuussa kirjoitimme USB Type C -tarvikejohdoista ja siitä, kuinka johtojen laatu vaihtelee merkittävästi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että myös virallisten kaapeleiden kanssa saa olla tarkkana, sillä Applen viime vuonna toimittamissa USB Type C -kaapeleissa on todettu vikoja.

Vuoden 2015 kesäkuun loppuun saakka toimitettujen MacBook-koneiden joissain Applen USB-C-latauskaapeleissa on todettu suunnitteluvirheen aiheuttamia toimintahäiriöitä. Applen mukaan tämä saattaa johtaa siihen, että MacBook ei lataudu kunnolla tai lainkaan.

Apple tarjoaa korvaavan kaapelin ilmaiseksi kaikille ehdot täyttäville käyttäjille. MacBookien mukana saatujen johtojen lisäksi ohjelma kattaa erikseen myydyt USB Type-C latauskaapelit. Varmasti toimivan kaapelin tunnistat sarjanumerosta, joka on lisätty suunnittelu- ja valmistustietojen perään. Viallisista kaapeleista kyseinen numero puuttuu.

MacBookin rekisteröineille ja osoitteen antaneille käyttäjille korvauskaapeli lähetetään automaattisesti. Muut voivat hakea vaihtokappaletta joko Applen valtuuttaman huoltoliikkeen tai yhtiön oman tuen kautta.

Lue myös:

    Uusimmat