Apple myönsi: osassa uusia iPad Pro -tabletteja käyrä alumiinirunko – ”ei ole vika”

Apple on vahvistanut, että osa sen uusista vuoden 2018 iPad Pro -laitteista on jo asiakkaalle toimitettaessa hienoisesti käyriä rungoltaan. Applen The Vergelle antamien kommenttien mukaan tämä on kuitenkin laitteen valmistusprosessin sivuvaikutus, jota Apple ei pidä vikana laitteissa. Lisäksi Applen mukaan käyryyden ei pitäisi kasvaa ajan myötä eikä sen myöskään vaikuttaa iPadin käyttöön.

Apple on kertonut alumiinirungon käyristymisen johtuvan metalli- ja muovikomponenttien jäähtymisestä valmistuksen aikana ja se koskee sekä 11 tuuman että 12,9 tuuman uutta iPad Pro -mallia vuodelta 2018.

Apple vastasi asiasta The Vergelle sen jälkeen, kun monet käyttäjät raportoivat iPad Pro -laitteidensa vääntymisestä netissä eri some-palveluissa ja keskustelupalstoilla.

Myös The Vergen toimittaja Chris Welchin oman iPad Pron runko oli käyrä. Kun laite vaihdettiin uuteen Applen toimesta, oli kuitenkin myös vaihdossa saadun uuden laitteen runko hieman käyrä.

Rungon käyryys vaikuttaisi olevan yleisempää ja suurempaa iPad Pron myös mobiiliverkkoyhteyksiä tukevassa Wi-Fi + Cellular -versiossa, jossa on alumiinirunkoon aukon muodostava muoviosa yhteyksien toiminnan parantamiseksi. Kuitenkin myös osa Wi-Fi-malleista on hieman käyriä rungoltaan.

Applen mukaan uusien iPad Pro -laitteiden palautusmäärä ei ole ollut tavanomaista suurempi. Se ei kuitenkaan The Vergelle antamissaan kommenteissa ottanut selvästi kantaa siihen, voivatko asiakkaat takuun alla vaihtaa käyrät laitteensa veloituksetta uusiin. Suomessa uusien iPad Pro -mallien hinnat ovat 909 – 1 959 euroa, millä hinnalla varmasti moni olettaa saavansa laatua eikä satunnaisesti rungoltaan käyrää laitetta.

Lue myös:

    Uusimmat