Apple julkaisi iOS 12.1.2:n – tuo korjauksia erityisesti uusimmille iPhone-malleille

Apple on julkaissut iPhoneilleen iOS 12.1.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen.

Applen julkaisutietojen mukaan iOS 12.1.2 korjaa lähinnä ongelmia liittyen uusiin, tänä vuonna markkinoille tulleisiin iPhone-malleihin. Se on kuitenkin saatavilla kaikille iOS 12 -tuellisille iPhoneille. Sen sijaan iPadeille ja iPod toucheille Apple ei iOS 12.1.2 -versiota julkaissut.

Apple kertoo iOS 12.1.2:n korjaavan digitaalisen SIM-kortin eli eSIMin aktivointiin liittyviä virheitä iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa. Suomessa operaattoreista ainoastaan Telia tukee toistaiseksi Applen eSIMiä.

Lisäksi iOS 12.1.2 korjaa potentiaalisen ongelman uusien iPhone-mallien mobiiliyhteyden toiminnassa Turkissa.

Muun muassa uutistoimisto Reutersille Apple kuitenkin vahvisti, että iOS 12.1.2 on myös päivitys, jonka Apple kertoi aiemmin olevan tulossa poistamaan kahta Qualcommin patenttia loukkaava toiminnallisuus käyttöjärjestelmästä. Kiinalaisoikeus määräsi aiemmin Applen iPhone-malleja myyntikieltoon maassa kahden patenttiloukkauksen takia. Toinen patenteista liittyy sovellusten hallintaan älypuhelimessa ja toinen kuvien muokkaamiseen.

Ilmeisesti Applen tekemät muutokset eivät ainakaan vaikuta iPhonen toimintaan Kiinan ulkopuolella. Tehdyt muutokset ovat yksityiskohdiltaan toistaiseksi epäselviä, kuten myös koko tilanne oikeuden päätökseen liittyen.

Apple on kertonut valittavansa päätöksestä Kiinassa eikä erillinen oikeus ole vielä määrännyt myyntikieltoa toimeenpantavaksi, minkä takia iPhone-myynti on voinut vielä jatkua Kiinassa. Qualcomm on kuitenkin myös samanaikaisesti todennut Applen rikkovan sille asetettua myyntikieltoa ja kertonut hakevansa samaa päätöstä myös tämän vuoden uusille iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max -malleille. Qualcomm totesi vielä nyt iOS 12.1.2:n julkaisun jälkeenkin Applen rikkovan oikeuden päätöstä iPhone-myyntiä jatkamalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja