Apple julkaisi iOS 12.0.1:n iPhonelle ja iPadille – korjaa muun muassa latausongelman

Apple on julkaissut ensimmäisen korjauspäivityksen 17. syyskuuta julkaistulle merkittävälle iOS 12 -käyttöjärjestelmäversiolle.

iOS 12.0.1 tuo korjauksia muutamiin erinäisiin ongelmiin. Applen julkaisutietojen mukaan se korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin iPhone XS -laitteet eivät alkaneet välittömästi latautua Lightning-kaapeliin kytkettäessä. Samasta ongelmasta tosin raportoitiin aiemmin myös muiden laitteiden osalta iOS 12 -käyttöjärjestelmällä, vaikka Apple nyt viittaa vain uusiin iPhone XS -malleihin.

Lisäksi uusien iPhone XS -mallien osalta iOS 12.0.1 korjaa myös ongelman, jossa ne mahdollisesti liittyivät Wi-Fi-verkkoihin 2,4 gigahertsin taajuudella 5 gigahertsin sijaan. Toisena yhteysongelmana iOS 12.0.1 tuo korjauksen Bluetoothin käytettävyyteen.

iOS 12.0.1 palauttaa myös .?123-näppäimen entiselle paikalleen iPadin näppäimistössä.

Apple kertoo iOS 12.0.1:n korjaavan myös ongelman, jonka johdosta tekstitys ei ehkä näkynyt joissakin videosovelluksissa.

Tämän syksyn merkittävä päivitys, iOS 12 -käyttöjärjestelmäversio, parantaa Apple-laitteiden suorituskykyä. Lisäksi mukana on joukko uusia ominaisuuksia, kuten ryhmittelyllä uudistetut ilmoitukset, kehittyneemmät Animojit sekä kasvojen perusteella luodut Memojit iPhone X:llä, lisätyn todellisuuden teknisiä edistysaskeleita ja kameranäkymän kautta toimiva uusi mittaussovellus, lisää älyä Kuvat-sovellukseen sekä yksittäisten sovellusten, kuten Apple News, Pörssi ja Kirjat uudistuksia.

Merkittävä uusi kokonaisuus liittyy myös mielenrauhaan ilmoitusten paremman hallinnan ja laitteen sekä sovellusten käyttömäärästä kertovan aktiivisuusnäkymän myötä. Vanhemmat pääsevät myös rajoittamaan lastensa laitteen ja eri sovellusten käyttöä omista laitteistaan.

Apple on myös julkaissut jo ensimmäiset testiversiot tulevasta iOS 12.1 -päivityksestä.

iOS 12.1 tulee tuomaan myös yli 70 uutta emojia. iOS 12.1 tulee sisältämään myös iOS 12:sta myöhästyneen, jo kesällä WWDC-kehittäjäkonferenssissa ensi kertaa esitellyn FaceTime-ryhmävideo- ja äänipuhelutoiminnon.

Kameran osalta iOS 12.1 tulee laajentamaan uusissa iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelimissa mahdollisuutta säätää Muotokuva-tilan kuvien syväterävyyttä myös reaaliaikaisesti Kamera-sovelluksessa jo kuvausvaiheessa. Toistaiseksi säätäminen on mahdollista vain jälkikäteen Kuvat-sovelluksen kautta.

iOS 12.1 tulee myös tuomaan maailmalla käytettäväksi uusien iPhone-mallien sisältämän digitaalisen eSIM-kortin. Suomea tämä ei kuitenkaan koske, koska suomalaisoperaattorit eivät vielä tue Applen eSIM-ratkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja