Apple avaa uutispalvelun ja täyttää sen lehdillä – mukana esimerkiksi Wall Street Journal ja New Yorker

Erityisesti laitevalmistajana tunnettu teknologiayhtiö Apple kertoo aloittavansa uutispalvelun, joka tuo tilaajien ulottuville yli 300 lehteä.

Aluksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa tarjolla olevaan palveluun kuuluvat esimerkiksi uutismediat Los Angeles Times ja Wall Street Journal sekä aikakauslehdet Rolling Stone, Time ja New Yorker. Kuukausimaksullinen palvelu on nimeltään Apple News+ ja se on tarkoitus lanseerata myöhemmin tänä vuonna myös Britanniassa ja Australiassa.

Applen mukaan uutispalvelun tilaajille on luvassa parempaa yksityisyyden suojaa, sillä mainostajat eivät pysty seuraamaan tilaajien toimintaa palvelussa.

– Uskomme journalismin voimaan ja sen vaikuttavuuteen meidän kaikkien elämässä. Uskomme, että Apple News+ on hyvä asia asiakkaille ja kustantajille, toimitusjohtaja Tim Cook sanoi.

Apple aloitti illalla Suomen aikaa Cupertinossa Kaliforniassa julkistustilaisuuden, jossa se kertoo laajemmin siirtymisestään erilaisten digitaalisten sisältöjen ja muiden palvelujen tarjoajaksi. Yhtiö kertoi myös esimerkiksi myöhemmin tänä vuonna lanseerattavasta tilattavasta Apple Arcade -pelipalvelusta, tv-palvelusta sekä luottokortista.

Apple on aiemmin tuskaillut kutistuvan iPhone-myynnin kanssa, joten tarvetta liikevaihdon pohjan laajentamiselle on ollut.

Lue myös:

    Uusimmat