Mainos

Apocalyptican muusikot romanttisina: Indigo-oopperassa maksimaalista rakkautta

Kansallisoopperassa perjantaina kantaesityksensä saava Indigo tuo estradille Apocalyptican muusikoiden Perttu Kivilaakson ja Eicca Toppisen säveltämän romanttisen oopperan.

2:12

Indigo on tarina globaalin suuryhtiön vallasta, onnen etsimisestä ja rakkaudesta. Hevimuusikoiden tekemä Indigo on yllättäen tulvillaan kauniita aarioita ja dramaattista isoa musiikkia, joka kuullostaa paikoin musikaalimaiselta. 

Suurena oopperan ystävänä tunnetun Perttu Kivilaakson mukaan Apocalyptica pyrki Indigossa maksimaalisuuteen. Luvassa on siis rakkautta, draamaa ja kuolemaa.

– Tässä täytyy olla kaikkea eeppisen maksimipaljon ja nimenomaan rakkautta ja kuolemaa. Tämä on suuri draama, mistä ooppera syntyy, kuvailee Kivilaakso.

– Meillä on Pertun kanssa tapana pyrkiä maksimaalisiin tunnetiloihin.  Musiikillisesti ei ollut vaihtoehtoja, lisää Toppinen.

1:27

Innostumme hulluista ideoista

Indigon tekeminen sai alkunsa siitä, kun Apocalyptican muusikot tekivät poikkitaiteellisen projektin eli hybridin, jossa mukana oli Karita Mattila ja Hannu Lintu. Teoksen nähtyään Kansallisoopperan johtaja Lilli Paasikivi tilasi hevimuusikoilta metallinhohtoisen oopperan. 

– Mitä hullumpi idea, sitä innostuneempi olemme. 

– Hybridiooppera on sitä, että tämä yhdistää toivon mukaan saumattomasti monia elementtejä kuten modernin sarjakuvamaailman ja nykyajan hektisyyden. Tähän lisätään vielä vähän scifiin flirttaava tarina. Oopperassa käydään kumartamassa todella syvään romantiikan ajan musiikkiin, mutta tottakai me mäiskitään hevitouchillakin siihen, hehkuttaa Apocalyptican Kivilaakso.

Rakkauden ylistystä

Monet yhtyeen herkimmistä balladeista säveltänyt Toppinen lisää, että kysymys on aika pitkälti siitä, kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään ja kuinka paljon hän on valmis uhrautumaan ahneuden tai rakkauden vuoksi.

– Tässä on valtava määrä todella voimakkaita emotionaallisia latauksia. Toivotaan, että ihmiset lähtevät kokemusta rikkaampana kotiin täältä ja että tämä herättäisi ajatuksia. Tässä on paljon hienoja aarioita ja paljon mieleenpainuvaa musiikkia, sanoo Toppinen.

– Mä toivon ainoastaan, että heillä on kyyneleet silmissä, koska se on se, mitä itse haen oopperaan kuunnellessa, toteaa Kivilaakso.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.