Anttila-alet kokosivat paikalle sankoin joukoin haikeita asiakkaita: "Tämä on yhden aikakauden loppu"

Anttilan konkurssialen prosentit mietityttivät 1:38

Anttilan konkurssialennusmyynnit kokosivat eilen ihmisiä sankoin joukoin Anttila- ja Kodin 1 -tavarataloihin jo liikkeiden avaamishetkestä lähtien. Monet asiakkaat olivat tottuneita käymään Anttilassa ostoksilla ja harmittelivat tavarataloketjun tekemää konkurssia. 

Kymmeniä metrejä kiemurteleva jono ei ole tavaratalossa aamupäivällä tavanomainen näky.

Tänään se oli todellisuutta konkurssiin asetetussa Anttila-tavaratalonketjun liikkeissä, kun tavaratalojätti houkutteli asiakkaita jopa 80 prosentin alennuksilla.

Sekalaisia ostoksia

MTV Uutiset vieraili Helsingin Graniittitalon Anttilassa sekä Kodin 1 -liikkeessä Helsingin Kaisaniemessä.

Alennukset ajoivat Elina Kortetmaan 2-vuotiaan poikansa kanssa ostoksille. 

– Lähinnä tulin pojalle katsomaan vaatteita ja hän haluaisi leluautoja. Niitä tultiin tänne katsomaan ja sitten kosmetiikkaa. Tässä katselen, että mitä löytyy ja ihmettelen tätä tungosta, Kortetmaa naurahtaa.

Tungosta toden totta riitti. Kymmeniä metrejä luikertelevassa kassajonossa vuoroaan odottaneen Teemun matkaan oli tarttunut saunahattu ja Muumi-pefletti. Mies kuitenkin oli varautunut vielä pahempiin ruuhkiin.

– Aika rauhallista täällä on loppupeleissä. Odotin vähän enemmän ryysistä, Teemu nauraa.

Piia oli tullut Kodin 1-tavarataloon etsimään kodin sisustusesineitä. Halvat hinnat houkuttelivat äitiysvapaalla olevaa Piiaa.

– Hinnat olivat todella kohtuulliset. 40 prosentin alennukset saa näistä sisustustyynyistä, Piia sanoo.

Työntekijöiden kohtalo huolettaa

Äitiysvapailla olevaa äitiä konkurssi harmittaa myös työntekijöiden vuoksi.

– Toivon kovasti, että löytyy jatkoa. Etenkin kaikkien työntekijöiden puolesta, että saisivat edes osa pitää työpaikkansa, Piia toivoo. 

Kortetmaa on myös tottunut Anttilassa kävijä. Tavarataloketjun konkurssi harmittaa. 

– Olen aina tykännyt Anttilasta. Täältä yleensä löytyy kaikkea mitä tarvitsee ja Anttila on ollut sellainen, että sinne on ollut kiva tulla viettämään aikaa. Kyllä se harmittaa, että näin iso ja näin kauan toiminnassa ollut on nyt loppumassa.

Muumi-pefletteineen kassajonossa seisova Teemu yhtyy harmitteluun. Hänen sydäntään lähellä oli eritoten elektroniikka- ja musiikkiosasto TopTen.

– On se harmillista, olen aina tykännyt Anttilasta. Mutta elämä vain menee eteenpäin. 

Anttilan aikakausi päättyy?

Alennusmyynneistä lampun löytänyt Kaarina pitää konkurssia historiallisesti merkittävänä.

Jos jatkajaa ei Anttilalle löydy, tarkoittavat konkurssialennukset todennäköisesti varaston loppuunmyyntiä ja lappua luukulle.

– On se tavallaan vähän surullista, tämä on yhden aikakauden loppu, koska Anttila on ollut niin kauan kuin minä muistan. Mutta maailma on tällainen, Kaarina kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat