Mainos

Antti Ruuskanen venyi upeasti EM-finaalissa vaikeasta kaudesta huolimatta: "Tulevina vuosina metrejä tulee lisää"

3:23

Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi Berliinin EM-kisojen keihäsfinaalissa. Lupsakka pielaveteläinen kertoi finaalista ja tulevaisuudesta MTV Sportin haastattelussa. 

Videolla Antti Ruuskasen haastattelu finaalin jälkeen.

Ruuskasen parhaimmaksi jäi lopulta tulos 81,70. Matkaa mitaliin jäi lopulta reilut neljä metriä. 

– Kyllähän se oli semmoista rimpuilua. Kolmelle lisäkierrokselle päästiin ja tulokset pikkuhiljaa parantuivat. Rauhassa lähdettiin liikenteeseen, ettei suoraan ensimmäisellä heitolla lähdetty puhkaisemaan kenttää. Kyllä tänään olisi ollut mahdollisuudet pitempiikin heittoihin, Ruuskanen kertoi. 

– Vähän jäi harmittamaan se kolmas heitto, siinä oli potkua parhaiten. Keihästermein se kynti koko matkan, ja siinä oli hyvä teho. Mitaliputken katkeaminen harmittaa. Kuitenkin paluu tänä vuonna arvokisoihin, finaaliin ja kuuden joukkoon ei oli ihan niin huonosti, Ruuskanen sanoi.

Vaikeasta kaudesta kärsineelle Ruuskaselle kuudes sija oli hatunnoston arvoinen suoritus. 

– Kyllä tätä pitää katsoa pitemmässä jaksossa. Vuonna 2016 tehtiin neljän vuoden projekti Tokioon asti. Otettiin tietoinen riski olkapään kanssa, että se tulee olemaan paremmassa kunnossa. Nyt se on jo parempi, niin siinä suhteessa olen iloinen, Ruuskanen toteaa. 

– Hoitohenkilökunta on pidänyt minusta huippuhuolta. Tässä ollaan, ja olen siitä heille ikuisesti kiitollinen. Nyt päästään aloittamaan Jyrkin (valmentaja Jyrki Blom) kanssa uusi harjoituskausi puhtaalta pöydältä. Uskon, että tulevina vuosina tulee metrejä lisää, ja toivottavasti ollaan mitalit kaulassa, Ruuskanen kertoo.

Suomen keihäänheiton taso ja tulevaisuus

Suomen keihäänheiton tulevaisuudesta ja kärjen karkaamisesta ei moninkertainen arvokisamitalisti ole huolissaan. 

– Kyllä meiltä tulee nuoria miehiä ja naisia, nyt on vain lyhyen tullut paljon loukkaantumisia. Konkarit ovat saaneet kovia osumia tässä matkan varrella, niin taso on jäänyt kärjestä jonkin verran, Ruuskanen sanoo. 

– Annetaan vain aikaa ja malttia. Kyllähän se on tosiasia, että Euroopassa osataan heittää, eikä nämä arvokisat tule olemana tulevaisuudessakaan helppoja. Keihäänheitto on nykyään niin kansainvälinen laji. Ei pidä tuudittautua siihen, että menestystä tulee. Pitää tehdä huolella hommia, viedä omia juttuja ja vahvuuksia eteenpäin, Ruuskanen päättää. 

Suomella on vielä toinen mahdollisuus ottaa EM-kisojen keihäästa mitali, sillä Jenni Kangas heittää perjantaina finaalissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.