Antti Ruuskanen heitti vasta kolmannella yrityksellään karsintarajan yli – "Eiväthän 73-metriset ballerinaheitot paljon kehoa rasita"

38:25
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Kalevan kisoista.

Euroopan mestari Antti Ruuskanen virittyi verkkaisesti Kalevan kisojen keihäskarsintaan lauantaina Lappeenrannassa. Neljättä Suomen mestaruuttaan tavoitteleva Ruuskanen aloitti kahdella 73-metrisellä ja ylitti vasta kolmannellaan 74 metrin karsintarajan.

Ruuskasen kolmas heitto kaarsi karsinnan parhaaseen tulokseen 76,67.

–  Minulla on ollut urallani helpompia ja vaikeampia karsintoja. Tämä kuului siihen vaikeampaan päähän, mutta toivottavasti finaali alkaa kilhakkaammin, Ruuskanen toivoi.

Ruuskanen ei laskenut ennalta, että hän joutuu käyttämään karsinnassa kaikki kolme yritystään. Lopulta hän halusi käyttää kaikki heittovuoronsa, kun hän haki tuntumaa heittoalustaan ja tekniikkaansa.

–  Tiesin, ettei minun olisi tarvinnut heittää viimeistä heittoa, mutta hain vähän tuntumaa heittopaikkaan, jonka uusi mondo oli nopean tuntuinen.

Karsinta kävi hankalaksi, kun Ruuskasen keihään perä raapaisi maahan kahdella verryttelyheitolla.

–  En silti usko, että nämä heitot vaikuttavat huomisen tasoon. Eiväthän 73-metriset ballerinaheitot paljon kehoa rasita.

Lapsilla riitti uskoa

Nuorten fanien kannustushuudot Ruuskaselle olivat koko keihäskarsinnan kohokohtia.

–  Ruuskanen, heitä ysikymppinen, lapset vaativat, kun keihäänheittäjät olivat menossa stadionilla.

–  Pitääkö heti karsinnassa? Ruuskanen naureskeli vastaukseksi.

Kannustus jatkui karsinnan aikana.

–  Kuulin katsomosta huudon "me uskomme sinuun, Antti", Ruuskanen jatkoi.

Sunnuntaista on tulossa Ruuskaselle juhlahetki, sillä hän heittää Kalevan kisoissa ensi kertaa vuoden 2015 jälkeen. Silloin hän otti Porissa mestaruuden ennätyksellään 88,98.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja