Mainos

Antti Rinne vannoo Korjaussarjalle: ”Ihalainen suostui ehdokkaaksi vain Keski-Suomeen”

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne vannoo Politiikan Korjaussarjan vaalihaastattelussa käsi sydämellä, että viime vaalien SDP:n Uudenmaan ääniharavaa, työministeri Lauri Ihalaista ei pakotettu ehdokkaaksi Keski-Suomeen,  jotta Rinteelle itselleen tulisi vaalipiiristä muhkeampi äänipotti.

– Hän suostui ehdokkaaksi vain Keski-Suomeen! Rinne parahtaa.

MTV:n Politiikan Korjaussarja kokosi itsensä vaaliasentoon ja siirsi konttorinsa eduskuntatalon vieressä sijaitsevaan Urkin pubiin, joka on monelle kansanedustajalle tuttuakin tutumpi paikka täysistuntojen jälkeen – joskus välissäkin.

Avaushaastatteluun marssi Kreikan lainaneuvotteluissa turhautuneisuuttaan valittanut Rinne, joka uhkui nostavansa SDP:n vaalivoittoon ja ykköseksi kahden kuukauden kuluttua pidettävissä vaaleissa. Tavoitetta voi pitää kohtalaisen haastavana, sillä Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan keskusta on tempaissut SDP:hen kahdeksan prosenttiyksikön kaulan. Sen sijaan kokoomukseen Rinteen puolue on ottanut jo selvän 0,2 prosenttiyksikön hajuraon, joka Urkin pubin tilastomiesten mukaan vastaa koko maan äänissä peräti 6 000 äänestäjää.

Silti Rinne liihottaa vaaleihin voittajan elkein sekä omansa että puolueensa nimissä.

Rinne suostui muun muassa lyömään vetoa siitä, että hän saa Uudellamaalla yli 10 000 ääntä. Jokainen ääni tulee tarpeeseen, sillä viimeksi SDP:n potista Uudellamaalla katosi reilut 800 ääntä, kun ex-puoluesihteeri Mikael Jungner hylkäsi kansanliikkeensä ja siirtyy bisneshommiin.

SAK:n ex-puheenjohtaja, työministeri Ihalainen sai viime vaaleissa Uudeltamaalta yli 15 000 ääntä, jotka moni demari haluaisi säilyttää. Rinne torppaa kuitenkin julkisuudessa esitetyt epäilyt, että Ihalainen pantiin Keski-Suomeen ehdokkaaksi, jotta tuoreelle puheenjohtajalle varmistettaisiin riittävä äänimäärä ja läpimeno. Rinteen mukaan Ihalainen suostui ehdokkaaksi vain sillä edellytyksellä, että hän pääsee ehdolle kotiseudullaan Keski-Suomessa, syntymäkuntansa Pihtiputaan maisemissa.

Hallitustakin Rinne on kehuvinaan, vaikka haastattelijan mukaan syystä siihen ei olisi…  Haastattelutilannetta paikan päällä tarkkailut Helsingin Sanomien emerituspäätoimittaja Janne Virkkunen antoi Rinteelle reilun tunnustuksen sillä perusteella, että nollasta on lähtenyt ja tuossa istuu. 

Politiikan Korjaussarja käy läpi myös SAK:n ja SDP:n välisen köynnöksen, päähallituspuolueiden kokoomuksen ja SDP:n veljellisen ja hyvin toimivan yhteistyösuhteen ynnä muuta.

Uudistunut Politiikan Korjaussarja ilmestyy MTV:n nettisivuilla vaaleihin saakka ”vähintään kerran viikossa” -periaatteella. Sarjan haastatteluista vastaa MTV:n uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.